Yılın Ahisi 63 Yıllık Terzi Oldu

KAYSERİ (AA) - Ahilik Haftası kapsamında 63 yıldır terzilik yapan Develi Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Mahir Solak Türkiye’nin ahisi seçildi.

Ahilik Haftası kapsamında 63 yıldır terzilik yapan Develi Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Mahir Solak Türkiye’nin ahisi seçildi. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan yaptığı açıklamada, Solak'ın yılın ahisi seçilmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Alan, şunları kaydetti: "Bugün Kayserililer olarak bir başka mutluluğu hep birlikte yaşamaktayız. İlimizde yılın ahisi seçilen Terzilik yapan Mahir Solak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu tarafından Türkiye genelinde her ilin ahisi arasından 2013 yılı Türkiye ‘Ahi’si seçilmiştir. Türkiye ‘ahi’si seçilen Solak’a Kırşehir’deki etkinliklerde ahi kaftanı giydirilecek. Biz bu gururumuzla birlikte odalarımızca bildirilen ilin ahisi aday adaylarına plaketlerini huzurlarınızda takdim edeceğiz. Ben Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı Türkiye’nin ahisi kabul ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: