'yılın Doktoru' Ödülü Beytüşşebap'a

Şırnak'ta yılın doktoru ödülüne Beytüşşebap ilçesinde görev yapan Dr. Mehmet Nemutlu layık görüldü.Zorunlu doğu görevinden...

Şırnak'ta yılın doktoru ödülüne Beytüşşebap ilçesinde görev yapan Dr. Mehmet Nemutlu layık görüldü.

Zorunlu doğu görevinden sonra 3 yıldır görevine gönüllü olarak Beytüşşebap ilçesinde devam eden Nemutlu, Şırnak’ta yılın doktoru seçildi. Türkiye genelinde 81 ilden seçilen 'Yılın Doktorları'na ödülleri verildi. Ödülü Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Barış'ın makamında alan Dr. Mehmet Nemutlu, yaklaşık 3 yıldır Beytüşşebap’ta, sağlık ocağı hekimliği, toplum sağlığı merkezi ve son olarak aile hekimliği görevlerinde çalıştığını söyledi. Beytüşşebap'ın Şırnak bölgesinin en zorlu coğrafi ve iklim koşuluna sahip bölgesi olduğunu belirten Dr. Nemutlu, "Bu kadar sıkıntıya rağmen sabır ve hoşgörü ile azimle görevimizi yerine getirdik. Bunların sonucunda da bu ödüle layık gördüler, sağ olsunlar. Herkese teşekkür ediyorum. Bu elimdeki ödülü törende Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu taktim etti, başarı belgesi ile birlikte tören esnasında verildi. Gündüz de sağ olsun Cumhurbaşkanlığı konutunda Cumhurbaşkanımız, Bakanımız ve diğer doktor milletvekillerimiz bizi ağırladılar. Orada bir resepsiyon oldu Cumhurbaşkanlığında. Akşam yine tören gerçekleşti. Törende 81 ilden seçilen yılın hekimlerine bu ödüller taktim edildi. Ayrıca 15 kişiye yılın sağlık çalışanı ödülleri verildi. Düzenlenen kısa film yarışmasında dereceye giren sağlık çalışanlarına ödüller taktim edildi. Bu şekilde tören gerçekleşti. Şuan için devam ediyoruz Şırnak’ta kalmaya. Kısmet, bakalım önümüzdeki günlerde, bakacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Barış ise, "Mehmet bey, Şırnak’ın en zor şartlarına sahip Beytüşşebap ilçesinde mecburi hizmetini bitirmiş olmasına rağmen yaklaşık 3 yıldır burada gönüllü olarak kalan ve hizmetlerine devam eden ve hakikaten yaptığı hizmetlerle orada halkın teveccühünü kazanmış bir doktor kardeşimiz. Bu yıl Şırnak’ta yılın doktorluğuna layık görüldü. Ben kendilerini tebrik ediyorum, hizmet ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yine Mehmet beyin şahsında burada zor şartlar altında fedakarca çalışan tüm doktorlarımızı ve tüm sağlık çalışanlarımızı da kutluyorum" diye konuştu.

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi de, "Bünyesindeki bir hekimi yılın hekimi olarak seçtikleri için Sağlık Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten Mehmet bey zor şartlarda ve gönüllü olarak mecbur olmadan kaldığı için özellikle onu düşündük. Bakanlıkta bizi düşüncelerimizi paralelinde karar verip seçtikleri için çok mutluyuz. Mehmet beyi de nice yıllarda yanımızda görmek istiyoruz. İnşallah kalır diyoruz. Teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: