Yılın doktoru seçildi ama...

Gaziantep’te görev esnasında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan, Türk Sağlık-Sen tarafından yılın doktoru seçildi.

Gaziantep’te görev esnasında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan, Türk Sağlık-Sen tarafından yılın doktoru seçildi. Dr. Ersin Arslan’ın plaketi ailesine Gaziantep’te Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından verilecek.

Kalp damar cerrahisi uzmanı 30 yaşındaki Dr. Ersin Arsan 17 Nisan 2012 günü Gaziantep'te 17 yaşındaki hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki M.G.'nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı dava Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın sendikalarının üyesi olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “ Dr. Ersin Arslan bundan 11 ay önce şifa dağıtırken bir hasta yakını tarafından katledildi. Sendikamızın üyesi genç ve pırıl pırıl bir doktorumuzdu. Hayalleri, şifa vereceği binlerce hastası vardı. Ama sağlıkta adeta rutinleşen şiddet cinayete dönüşerek onu aramızdan aldı.” dedi.

Reklam
Reklam

Kahveci, sendika olarak Dr. Ersin Arslan’ın hatırasın yaşatmak ve sağlık çalışanlarının nasıl bir fedakarlıkla hizmet sunduğu bir kez daha hafızalara kazımak adına Dr. Ersin Arslan’ı yılın doktoru seçtiklerini kaydetti. Gaziantep’e giderek ailesine yılın doktoru plaketini vereceklerin kaydeden Kahveci “Sağlık şehidimiz Dr. Ersin Arslan’ın ailesine 95 bin üyemiz adına yılın doktoru plaketini vereceğim. Umarım artık şiddeti önleme adına gerekli önlemler alınır da artık şiddet ve cinayet son bulur. Dr. Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Onun hatırasını daima yaşatacağız. Davaya müdahil olarak katılarak katilin yargılanma sürecini de takip ediyoruz. Umarız en ağır cezaya çarptırılır. “ diye konuştu.

(CİHAN)