Yılın eğitimcileri ve eğitim sevdalısı ödüllendirildi

Yozgat’ta 5 yıldır faaliyet gösteren Yozgat Eğitimciler Derneği, eğitimci ve eğitim sevdalılarını ödüllendirmeye devam ediyor....

Yozgat’ta 5 yıldır faaliyet gösteren Yozgat Eğitimciler Derneği, eğitimci ve eğitim sevdalılarını ödüllendirmeye devam ediyor. Dernek, bu sene 5. kez yılın eğitimcileri ve eğitim sevdalısını ödüllendirdi.
Özel Ergin Koleji Salonu'nda düzenlenen programa Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, dünya güreş şampiyonu Rıza Kayaalp, ilahiyatçı ve eğitimci yazar Mahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, Eğitimciler Derneği Başkanı Ekrem Kayaaslan, Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Eğitimciler Derneği Başkanı Ekrem Kayaaslan, 2007 yılında kurdukları derneğin, Yozgat'ın eğitim başarısının yükseltilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kayaaslan, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz yılın en iyileri programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ayrıca hayırsever işadamı Bilal Şahin Bey, okuma salonu ve etüt merkezi salonunu derneğimize bağışladı. Bu konuda da resmi işlemlere başladı. Özel ders alamayan, dershanelere gidemeyen öğrencilerimiz buradan hiçbir ücret ödemeden faydalanabilecekler. Bu vesile ile eğitim başta olmak üzere Yozgat’ımızın gelişmesine çok büyük katkı sağlayan hayırsever işadamı Bilal Şahin Bey’e teşekkür ediyorum." dedi.
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, konuşmasına, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. Gamsız, "Eğitimciler Derneğimizi tebrik ediyorum. Yaptıkları çalışmalarla eğitim gören öğrencilerimize çok büyük katkılar sağlıyor. Dernek sadece birkaç kişinin bir araya gelerek tabelayı asalım derneğimizi kuralımdan ibaret değil. Toplumun yararına, toplumun faydalanması yönünde çalışan bu konuda faaliyetlerini sürdüren Eğitimciler Derneği'ni gerçekten tebrik ediyorum. İnşallah ilimiz eğitim başarısı seviyesinin yükselmesi için hep birlikte çalışacağız. Bu vesile ile başta eğitim olmak üzere birçok alanda Yozgatımızın gelişimine katkı sağlayan Hayırsever işadamımız Bilal Şahin Bey’e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de yaptığı konuşmada eğitiminin önemine değindi. Başer, "Yozgatımızda eğitim alanında çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Bugünün anlamı çok farklı. Dinimizde de Hazreti Adem’den beri okumanın emredildiği ve günümüzde eğitimin çok iyi yerlere geldiği hepimizin malumudur. Geçmişte zorluklar içinde büyümüş ve şu an devletimizin önemli kademelerinde görev alan birçok değerli büyüklerimiz vardır. Bugün ilimizde de okullarımızda ve bu kolejimizde eğitim gören öğrencilerimizde devlet yönetiminde önemli görevler alacaklardır. Eğitim başta olmak üzere Yozgat’a emeğini desteğini esirgemeyen işadamımız Bilal Şahin Bey’e ve bu gün burada olmamızı sağlayan Eğitimciler Derneği'ne çok teşekkür ediyorum." dedi.
İlahiyatçı ve eğitimci yazar Mahir Şahin, konuşmasında insan yetiştirmenin ve insana verilen eğitimin önemine değindi. Şahin, şöyle devam etti. "Peygamber Efendimizin bir hadisi vardır: Gıpta caiz değildir. İki şey için gıpta edilebilir. Biri ilim sahibi bir insan ki, ilmini infak ediyor, iyi insan yetiştiriyor. Böyle bir insana gıpta edilebilir. Diğeri ise Allah yolunda mal kazanmış ve kazandığını etrafındaki fakir fukaraya ve garip gurabaya infak ediyor. İşte böyle iki insana gıpta edilebilir. Bugün burada ikisi de var. Biri salonu dolduran eğitimcilerimiz, diğeri ise malını Allah yolunda ve insanlarımızın faydalanacağı hizmetler için harcayan hayırsever işadamımız Bilal Şahin Bey, inşallah rabbimiz bu insanlarımıza geniş imkanlar sunarak onların daha fazla bu gibi güzel işlere vesile olmasını sağlar."
Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, 'halka hizmet hakka hizmet' anlayışıyla Yozgat’ın gelişmesine ve kalkınmasına yönelik yatırım ve hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. Şahin, "İnsanların faydalanmasına yönelik hizmet etmek gönül işidir. Bu tür hizmetler her kula nasip olmaz. Ben rabbim sağlık sıhhat verdiği sürece insanlarımızın faydalanacağı hizmetleri gerçekleştirmenin gayreti içinde olacağım. Benim bu ideallerimi gerçekleştirmemde Yozgat Valimiz Sayın Necati Şentürk ve Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Başer Bey’in çok büyük destekleri oldu. Rabbimin bizlere bahşettiği bu emanetleri imkanlarım dahilinde halkımızın yararına sunmaya devam edeceğim." dedi.
Konuşmaların ardından ilahiyatçı ve eğitimci yazar Mahir Şahin, 'yılın eğitim sevdalısı ödülü'nü hayırsever İşadamı Bilal Şahin’e takdim etti. İl Müftüsü Nuh Korkmaz da yılın eğitimcileri ödüllerini sahiplerine verdi. Ödül töreninden sonra öğretmenler tarafından şiirler okundu. Program tiyatro gösterimi ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz