Yılın Genç Ressamı Seçildi

Yılın Genç Ressamı Mersin’den çıktı.

Bu yıl 9.cusu düzenlenen Yılın Genç Ressamı yarışmasında sonuçlar açıklandı.

Bu yıl Türkiye genelinde yarışmaya katılan 35 yaş altı genç ressamların eserleri yarışma jürisini oluşturan Bedri Baykam, Devrim Erbil, Hüsamettin Koçan, Tomur Atagök ve Andülkadir Günyaz, Tevfik İhtiyar ve Necmi Karkın tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, yirmi genç ressamın eserleri sergilenmek ve sanatsever izleyicilerin oyuna sunulmak üzere seçti.

Eserleri sergilenen 20 Genç Ressam, Ayhan Çetin Alpay Aksayar, Esma Kaçmaz, Eda Safiye Uğur, Fahri Çağdaş, Haşim Arslan, İbrahim Gündem, Kadir Akyol, Kerem Atar, Kamer Gençer, Mustafa Kula, Mehmet Yorulmaz, Muninn, M. Ali Büyükparmaksız, Mahmut Özdemir, Naciye Kervan, Oğuz Kaleli, Sevtap Yılmaz, Şahin Demir, Tıfak Arslan eserleriyle yarışmaya katıldı.

Reklam
Reklam

Sergi süresince yarının ustaları olacak 20 genç ressama, ilan edilen web sitesinde ayrıca sergi mekanına konulan oy sandığında sanatsever izleyiciler oy kullandı. Sergi sonunda 20 genç ressama sanatsever izleyiciler tarafından 110.000 oy verildi.

Halk oylamasının sonucunda; Kadir Akyol yılın genç ressamı ilan edilirken Şahin Demir ikincilik, Ayhan Çetin’de üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışma sonucunda Fahri Çağdaş, Esma Kaçmaz, ve Sevtap Yılmaz ise mansiyonla ödüllendirildi.

Sergi sonunda Planet Of Art Galeri’de düzenlenen ödül töreninde yılın genç ressamına ve dereceye giren genç ressamlara ödülleri verildi. Yarışmada yılın genç ressamına 10.000 TL parasal ödül yarışmayı sembolize eden kristal plaket ve sertifika verildi. Dereceye giren diğer yarışmacılara ise; 15.000 TL ödül ve sertifikaları verildi. Yılın genç ressamı yarışmasında dereceye girenlere verilen toplam 25.000 TL’lik parasal ödül için merkezi A.B.D Houston’da bulunan Kristin Salery Sanat Vakfı sponsorluk üstlendi.

Reklam
Reklam

Ayrıca yılın genç ressamı ve dereceye giren ve diğer genç ressamların bir jüri üyesi refakatinde önümüzdeki yaz sezonunda sanatsal incelemelerde bulunmak üzere Venedik Bienaline gönderileceği açıklandı.

Yılın genç ressamı seçilen Kadir Akyol, “ Bu ödüle laik görülmek büyük bir onurdur. Ben Mardin’de doğdum. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü ikincilikle bitirdim. Ankara Gazi Üniversitesi’nde yaptığım yüksek lisans eğitimimi ise birincilikle tamamladım. Şuan İspanya’ da Universidad De Sevilla Faculttad De Bellas Artes’ da 2. master eğitimime devam etmekteyim. Bu tarz yarışmalar bizleri şevkle çalışmaya itiyor. Bu yılın genç ressamı seçilmek beni çok mutlu etti. Sanat hayatımın unutulmaz anılarından olacağını çok iyi biliyorum. Bu anı yaşamamda katkısı bulunan herkese çok teşekkür ederim’’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: