"Yılın Hukukçusu" Danıştay Başkanı

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, "Yılın Hukukçusu" ödülüne layık görüldü.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Birleşik Hukukçular Kulübü’nün “Ceride-i Kantar” ödülleri sahiplerini buldu. Danıştay Başkanı Mustafa Birden, "Yılın Hukukçusu" ödülüne layık görüldü.

Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törene, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bu yıl dokuzuncusu verilen “Ceride-i Kantar” ödülleri kapsamında "Yılın Hukukçusu" ödülü Danıştay Başkanı Birden’e verildi. Birden, ödülü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akkaya’dan aldı.

Reklam
Reklam

Birden törende yaptığı konuşmada, 42 yıl önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunu hatırlatarak, meslek hayatı boyunca aldığı en anlamlı, en güzel ödülün “Ceride-i Kantar” olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin iyi yetişmiş savcı, hakim ve avukatlara ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Birden, öğrencilerden ulusal değerlerini koruyarak evrensel değerler edinmelerini, çağdaş demokrat bir Türkiye için hizmet üretmelerini istedi.

Hukuk fakültesinde öğrenci olduğu döneme ilişkin anılarını anlatan Birden, hukuk eğitiminin çok zor olduğunu ve ailelerin de bu zorluğu öğrencilerle birlikte yaşadıklarını kaydetti.

Törende "Yılın Gazetecisi" ödülleri ise Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar’a verildi. Programları nedeniyle törene katılamayan Özdil ve Dündar’ın ödüllerini Star TV'den Esat Pala aldı.

"Yılın Filmi" ödülü “Nefes: Vatan Sağolsun” filmine, "Yılın Televizyon Programı" ödülü de “Muhabbet Kralı” programına ile Okan Bayülken'e verildi. (ANKA)