Yılın Kaliteli Okulu Yarışmasında Kumluca YİBO Zirveye Çıktı

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen...

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu. Ödül töreni Ankara Başkent Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Yılın Kaliteli Okulu ve Yılın Kaliteli Ekibi şeklinde iki ayrı kategoride gerçekleştirilen derecelendirmede Yılın Kaliteli Okulu kategorisinde Türkiye birincisi olan Kumluca Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Eskişehir Tepebaşı Pilot Binbaşı Ali Tekin İlköğretim Okulu ve Mersin Akdeniz İMKB Mersin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile birlikte birinciliği paylaştı.

Reklam
Reklam

Yarışma sonucunda Ankara Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Okul Müdürü Yaşar Güney ve öğretmenler katıldı. Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu Kategorisi'nde finale kalan on okul arasında birinci olan Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun ödülünü Okul Müdürü Yaşar Güney, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in elinden Aldı.

Törenin ardından Başkent Öğretmenevi'nde okulun açtığı standı da ziyaret eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Bartın’ın adını bir kez daha Türkiye’ye duyurdu. Okulumuzun Toplam Kalite Yönetimi alanında aldığı bu birincilik bizi gururlandırdı. Okulumuzun başarılarının devamını diliyor bu çalışmalarda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Yaşar Güney de törene katılarak desteklerini bir kez daha gösteren ve kendilerini yalnız bırakmayan Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz