Yıllar sonra ev sahibi oldular

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kocaeli’nde inşaa edilen 516 konut çekiliş ile sahiplerini buldu. Birçok...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kocaeli’nde inşaa edilen 516 konut çekiliş ile sahiplerini buldu. Birçok kişinin ilk kez ev sahibi olduğu çekilişte vatandaşlar heyecan dolu anlar yaşadı.
TOKİ tarafından, alt gelir grubundaki aileler için düşük peşinat ve uzun vadeyle satışa çıkartılan İzmit Arızlı mevkiindeki 516 konutta oturmaya hak kazanacak talihliler yapılan kura çekimiyle belirlendi. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların akın ettiği ucuz konutlara, 10 bin 13 kişi başvuruda bulunuldu. 516 konut için beklenenin üzerinde başvuru yapılınca Kocaeli Valiliği, izdiham yaşanmaması için kura çekilişini İsmet Paşa Stadı’na aldı. Dar gelirli aile statüsünde ise 9 bin 982 başvuru bulunuyor. Bu aileler, yaklaşık 450 daireden birinin satın alma hakkı için kuraya girdi. Konutlara şehit aileleri, dul ve yetimlerinden 8 kişi başvuruda bulundu. Bu 8 kişi, doğrudan konut alma hakkına sahip. Gazi kategorisinde ise 24 başvuru var. Gaziler için yüzde 5 kontenjan ayrıldı. Bu nedenle, 24 gazide kuraya gerek olmadan konut alabilecek. En az yüzde 40 engelli kategorisinde 553 başvuru yapıldı. Engelliler için 25 daire ayrıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde konutlarda oturmaya hak kazanan vatandaşlar, gerekli prosedürün ardından bitmiş olan evlerine hemen girebilecek.

Reklam
Reklam

UYGUN ÖDEME SEÇENEKLERİ VAR
TOKİ konutlarına beklenenin üzerinde başvuru olamasının sebebi ise uygun taksit imkanları ve ödeme seçenekleri. 2+1 ve 1+1 tipi konutlardan oluşan daireler için tek seferde 2 taksit olmak kaydıyla 4 bin lira peşinat ve aylık 179 lira taksitle sahip olunabilecek. Konutları satın alma hakkını kazananlar 10-14 Ekim tarihleri arasında gerekli belgelerle valiliğe başvurarak, kesin kayıtlarını yaptıracaklar. Bugün yapılacak kura çekimi, dört farklı aşamada gerçekleşecek.

HEYECAN DOLU ANLAR YAŞADILAR
Nuray Turan, umutsuz olarak çekilişe geldiğini ancak ev sahibi olarak çekilişten ayrıldığını ifade ederek, "Hiç umudum yoktu ama çok mutluyum. Umutsuz şekilde geldim ama çok heyecanlıyım, çok mutluyum. İlk kez bana ait bir evim oldu. 12 senedir kirada oturuyordum ve en sonunda evim oldu. Ev çıkmaz diye dite geldim ama evim oldu." dedi.
Sevim Şen, ev çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. ‘İnşallah herkese çıkar’ diyen Şen, "12 yıldır kirada oturduğunu, ev sahibi olmasından ötürü çok büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi. Şeni, “Bundan sora evim de oturacağım kimse utanmasın diyorum. Çok sevindim." diyerek duygularını anlattı.
Çekilişe eşi ile birlikte gelen emekli Ahmet Tekin, "Okunmadı eşimle bekliyorum umudum yok sanmıyorum ama bekliyorum. Ömür boyu kirada oturuyorum hiç evimiz olmadı ki. Çıkara çok mutlu olacağım. Kira çok pahalı ev olursa çok güzel olacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz