Yıllardır Çektiği Ağrılarından "hilterapi" Ile Kurtuldu

Adana'da bir kadın, 18 yıldır çektiği bel ve boyun ağrılarından "hilterapi" adı verilen yüksek yoğunluklu lazer yöntemi sayesinde kurtuldu.

Adana'da bir kadın, 18 yıldır çektiği bel ve boyun ağrılarından "hilterapi" adı verilen yüksek yoğunluklu lazer yöntemi sayesinde kurtuldu.

Yaklaşık 18 yıldır bel ve boyun ağrısı şikayetiyle tedavi olmaya çalışan Kezban Şirin (54), yıllardır bu ağrıları çektiğini, çok sayıda doktora gittiğini, fakat ağrılarına bir çözüm bulunamadığını söyledi.

Ağrıların şiddeti nedeniyle yataktan çocuklarının yardımıyla kalkabildiğini, yatakta hareket edemediğini kaydeden Şirin, "Belim, boynum hatta vücudumda ağrımayan bir yerim yoktu. Gitmediğim hastane, doktor kalmadı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ağrıların çok yoğun olduğu dönemlerde yaşamını çok zor bir şekilde sürdürebildiğini ifade eden Şirin, "Tedaviye başladığım ilk seansta ağrılarım geçti. Çok güzel bir yöntem. 18 yıldır bu ağrıları çekiyordum" dedi.

Tedaviye başladıktan sonra ağrılarda azalma olduğunu, bu sayede hayatını daha kolay sürdürebildiğini dile getiren Şirin, şöyle konuştu:

"Çok şükür bu tedaviden sonra rahatım. Ağrılardan uyku uyuyamıyordum, bu tedaviyle beraber uyku düzenim de düzeldi. Elimi kimseye değdiremiyordum. Ama bu tedaviden sonra çocuklarım bana rahat bir şekilde dokunabiliyor. Parmağımı kimseye değdiremeyecek haldeydim. Ama şimdi çok şükür çok daha iyiyim. Benim gibi ağrısı olanlara bu tedavi yönetimini tavsiye ediyorum. 8 seans gördüm. Ama ilk seanstan itibaren tedavinin ağrıları giderdiğini hissettim."

Özel bir hastanede tedaviyi yürüten Uzman Doktor Vildan Özdoğan da, hilterapinin yüksek yoğunluklu lazer tedavisi olduğunu, daha önce fizik tedavide kullanılan lazerlerin düşük ve orta düzeyli lazerler olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Hilterapi tedavisiyle uygulanan lazerin diğer lazerlerden üstün olduğunu vurgulayan Özdoğan, "Hilterapi, derinin 6 santimetre derinliğine inerek, buradaki damarları genişletiyor ve beslenmesi bozulmuş hücrelerin daha fazla oksijenlenmesini sağlayarak ağrıyı gideriyor" dedi.

Hilterapi'nin hastanın ağrısını gidermeye yönelik bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çeken Özdoğan, şunları kaydetti:

"Kas iskelet sistemi ağrısı kaynaklı olduğu bilinen her türlü kronik hastalıklarda bu yöntem kullanılabiliyor. Boyun fıtığı, omuzda kas sıkışması, dirsekte, el bileğinde, bacaklar ve ellerde görülen bütün ağrıların tedavisinde kullanılabiliyor. Hiçbir fizik tedavi yöntemiyle hatta ve hatta operasyonla geçmeyen ağrılara sahip çok hastamız oldu. İlk terapinin ilk seansından itibaren yüzde 70'e yakın başarı sağladık. Örneğin Kezban Şirin adlı hastamız 18 yıldır çektiği ağrılardan bu tedavi sayesinde kurtuldu."

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: