Yılmaz DP listesinden bağımsız aday olacak

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Demokrat Parti'nin yeniden Türkiye'de etkin olmak için harekete geçmesi durumunda "onlarla olmazlık edemem" diyerek, Demokrat Parti listesinden bağımsız aday olacağını açıkladı.

Yılmaz, DYP Genel BAşkanı Mehmet Ağar'ın kendisini arayarak, Erkan Mumcu ile görüştüğünü, DP listesinden bağımsız aday olmasını istediklerini ifade etti. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Rize'de düzenlediği mitingde seçmenlerine hitap etti.

Yılmaz, DYP ve ANAVATAN'ın birleşmesine destek vereceğini açıkladı. Demokrat Parti'nin Türkiye için yeniden etkin bir parti olarak siyasi çaba içinde olduğu durumda, "onlarla olmazlık edemem" diyen Yılmaz, Demokrat Parti listesinden bağımsız aday olacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Konuşmasında hükümeti de eleştiren Yılmaz, bağımsız adayların önüne çeşitli engeller çıkarıldığını ancak bu engellerin kendisi için önemli olmadığını ifade etti. Yılmaz, "Ben geçmişte de seçim kaybettim, seçim kaybetmekten korkmam, kendimi size emanet ediyorum" dedi.

Yılmaz, isim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'den aday olmamasını da eleştirerek, "Ben Rize'den korkan değil, Rize'nin milletvekili olurum" dedi.

Yılmaz, Ağar'ın kendisini arayarak, DP listesinden bağımsız aday olmasını istediklerini de söyledi. Mehmet Ağar da CNNTürk'te katıldığı bir programda, Yılmaz'ın isterse bağımsız aday olarak isterse DP listelerinden seçime katılabileceğini söylemişti.

ANKA