Yılmaz Güney Film Festivali Sona Erdi

Batman Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yılmaz Güney Film Festivali...

Batman Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yılmaz Güney Film Festivali düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Batman Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi ortaklığıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yılmaz Güney Film Festivali önceki akşam düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 19-23 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 5 gün süren bu yılki festivalde 15 filmin gösterimi ve gösterim seçkileri kapsamında belgesel ve uzun metrajlı film gösterimlerine yer verildi. Festivalin son günün akşam kapanış programında yer verilen Zeki Demirkubuz’un son filmi olan ‘Yer altı’ filmini izlemeye gelenler salonu doldurdu. Film gösteriminden sonra aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP gönüllü yöneticileri, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, belediye başkan yardımcıları, yönetmen, oyuncu ve sinemaseverlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda izleyici gerçekleştirilen ödül töreni izledi. Gecenin finalinde en iyi Kürtçe kısa film öykü yarışmasında Hebûn (Varlık) adlı eseriyle Nazif Coşkun alırken, kısa film yarışmasında izleyici ödülünü Kolanek Li Paş Mala Me (Evimin arkasındaki Sokak) adlı filmiyle Şîlan Saadî aldı. Kısa Filmler Jüri Özel ödülü Silhouette (Silüet) filmi ile Kamîran Bêtasî’ye giderken, yarışmanın en iyi üçüncü film ödülü Gerayîş (Arayış) filmi ile Çetin Baskın, en iyi ikinci film ödülü Sipî (Beyaz) filmi ile Kamer Erdoğan ve en iyi film ödülü ise Xakî Pehlewanan (Kahramanlar Ülkesi) filmi ile Sahim Omar Kalifa’ya gitti. BDP Milletvekili Ayla Akad Ata, Ortasu'ya adanan bu yılki festivalin daha da anlamlı olduğunu, Kürtlerin mücadelelerinde filmlere konu olacak bir sürü yaşanmışlıkları olduğunu ve bunların bir gün yeni Kürt sinemacılar tarafından filmlere çekilmesini umut ettiklerini söyledi. Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ise, bu festivalin Kürt sineması açısından bir gelenek oluşturacağına inandığını söyledi. Temel, "Burada birlikte 5 gün geçirdik, bu 5 günlük süre içerisinde 15 kısa metrajlı film izledik. Bunun dışında program içinde uzun metrajlı filmler de vardı. Önümüzdeki festival için bu festival öyle inanıyorum ki umut vaat eden bir temel oluşturdu. Umutluyum, önümüzdeki yıllarda bu festival daha da büyüyüp gelişecek. Kürt sineması için iyi bir alt yapı oluşturduğumuza inanıyorum. Festival boyunca yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarımız ile güzel anlar yaşadık. Yılmaz Güney gibi bir efsane ismin de yaşatılarak bu festivalin bir gelenek oluşturarak uzun yıllar boyunca varlığını sürdürmesini umut ediyorum. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Festival, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: