Yılmaz Güneyde Akdeniz’de yaşayacak

Akdeniz Belediyesi, ülkeye ve halka mal olmuş aydın, yazar ve sanatçıların adını geleceğe taşımaya devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi, ülkeye ve halka mal olmuş aydın, yazar ve sanatçıların adını geleceğe taşımaya devam ediyor. Ahmet Kaya ve Hrant Dink’in ardından Yılmaz Güney’in adı da Akdeniz’de yaşayacak. Başkan M. Fazıl Türk’ün Meclise verdiği önergenin kabulü halinde Şevketsümer Mahallesi’nde inşası süren komplekse ‘Yılmaz Güney’ adı verilecek.

Akdeniz Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Meclise sunulan önergelerin gündeme alınmasından sonra, sözleşmeli personelin 2012 yılı ek ödeme oran ve tutarlarının belirlenmesine ilişkin teklif, Plan-Bütçe Komisyonu ve Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonuna havale edildi. Tapuda Bağlarbaşı Köyünde yer alan bir parselle ilgili plan tadilatı teklifi, İmar Komisyonu ve Çevre Komisyonunun olumsuz görüş yazıları yönünde kabul edildi. Silifke Caddesi üzerinde bulunan ve tescilli kültür varlığı kapsamındaki Avniye (Tahtalı) Camii’ne ilişkin plan tadilatı teklifi, İmar Komisyonu, Çevre Komisyonu, Eğitim-Kültür Komisyonu ve Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonunun uygun görüş raporları doğrultusunda oybirliği ile onaylandı.

Reklam
Reklam

Komplekse dünyaca ünlü sanatçı Yılmaz Güney’in adı verilecek

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ün önergesiyle gündeme alınan, Şevketsümer Mahallesi Okan Merzeci bulvarı üzerinde inşaatı süren aquapark ve düğün salonu kompleksine isim verilmesiyle ilgili maddeye geçildi. Akdeniz Kent Konseyi tarafından önerilen, ülkemizin kültür-sanat yaşamına büyük katkıları olan Yılmaz Güney’in, söz konusu tesise adının verilmesine ilişkin teklif, İmar Komisyonu, Çevre Komisyonu, Eğitim-Kültür Komisyonu, Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu ve Gençlik-Spor-Sağlık Komisyonuna ayrı ayrı havale edildi. Komisyonların görüşmesinin ardından Belediye Meclisi onayladığı takdirde Hal Mahallesindeki tesis ‘Yılmaz Güney Parkı’ olarak adlandırılacak. Belediye tarafından daha önce yapılan iki parka halk ozanı Ahmet Kaya ile Gazeteci Hrant Dink’in adları verilmişti.

Belediye kredi kullanacak

Gündemin bir diğer maddesinde yer alan, tüzel kişiliği sona eren Huzurkent Belediye Meclisinin 2004 yılında almış olduğu bir kararın iptaliyle ilgili teklif İmar Komisyonu ve Çevre Komisyonuna havale edildi. Yine verilen önergelerle gündeme alınan, belediyenin banka kredisi kullanabilmesi için Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’e yetki verilmesiyle ilgili tekliflerin görüşülmesine geçildi. Buna göre Mali Hizmetler Müdürlüğü, asfalt ihalesini alan firmaya olan borçların ödenmesi için 1 Milyon TL kredi kullanılması yönünde bir teklif sundu. Fen İşleri Müdürlüğü araç parkını yenilemek ve artan ihtiyaca yanıt verebilmek için greyder, ekskavatör, kazıcı-yükleyici, silindir gibi iş makinelerinin alımı için 1 Milyon 500 bin TL kredi alınması talebinde bulundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise 2012 Performans Programında yer alan Karacailyas Parkı-Mesire Alanı için 500 bin TL kredi alınmasını teklif etti. Meclis üyeleri, toplamda 3 Milyon TL’yi bulan kredinin alınması için Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’e yetki verilmesine ilişkin gündem maddelerini Plan-Bütçe Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna oybirliği ile havale etti. Buna göre meclis tarafından kabul edilirse 24 ayda yasal faizleriyle birlikte geri ödenmek üzere herhangi bir bankadan 3 Milyon TL kredi kullanılacak.

Reklam
Reklam

Gündemin son maddesinde yer alan temenni ve önerilerde söz alan meclis üyelerinin konuşmalarının ardından Meclis sona erdi. Meclisin bütçe ile ilgili gündem maddelerinin kısa zamanda karara bağlaması gerektiğinden, Şubat ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 3 Şubat Cuma günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi ve meclis sona erdi.

Foyoğraf: Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz