Yılmaz: Hafızlığı yeniden ayağa kaldıracağız

Diyanet İşler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye’de sayıları azalan Kuran–ı Kerim hafızlarını...

Diyanet İşler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye’de sayıları azalan Kuran–ı Kerim hafızlarını yeniden ayağa kaldırıp sayısını çoğaltmak istediklerini söyledi.
Yılmaz, Gaziantep’te Hoşgör Erkek Kuran Kursu’ndan mezun olan 38 hafız öğrenci için düzenlenen törene katıldı. Türkiye’de Kur'an kurslarının zaman zaman sıkıntılar yaşadığını ifade eden Yılmaz, bugün itibariyle Türkiye’de 10 binin üzerinde Kur'an kursu bulunduğunu, bunların yüzde 90’ının kız Kur'an kursu, yüzde 10’luk kısmının ise erkek Kur'an kursu olduğunu belirtti. Bu yüzdeliklerin kızların bu işe çok iyi ilgi gösterdiği manasına geldiğini vurgulayan Yılmaz, erkeklerin Kur'an kurslarına karşı bir ihmalinin söz konusu olduğunu kaydetti.
Türkiye genelinde yeniden bir kampanya başlattıklarına işaret eden Hasan Kamil Yılmaz, 100 Kur'an kursunda gençleri eğiterek imam hatiplik ve hafızlık kurslarını tamamlamalarını sağlamaları için çaba göstereceklerini bildirdi. Bu kampanya ile yeniden Türkiye’de hafızlığı ayağa kaldırmak istediklerini vurgulayan Yılmaz, “Diyanet İşler Başkanlığı ve Kur'an kurslarımız işbirliği ile hafızlarımızın sayısını artırmak istiyoruz. Âlim ve arif insanlar olarak ülkemizin geleceğine katkı sağlayan gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu hafızlarımızın sayısını çoğaltmak istiyoruz ve bunun derdindeyiz. Hafızlığımızı yeniden 1990 ve 95’li yıllardaki sayılara çıkarmalıyız. Bizim ülkemiz ve topraklarımız hafız kelamları ile dopdolu. Kur'an gerçekten Türkiye topraklarında ezberleniyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TRABZON’DAKİ KUR'AN KURSU DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DAN DAHA ÇOK
Karadeniz Bölgesi’ndeki hafızların sayısının çok yüksek oranda olduğunu işaret eden Yılmaz, sadece Trabzon’daki Kur'an kursu sayısının Doğu ve Güneydoğu’daki Kur'an kurslarının tamamından fazla olduğunu söyledi.
Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da Kur'an kurslarının sayısının artırılması için hayırseverlerden himmet ve gayret beklediğini dile getiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, Gaziantep’in artık bir ilim ve irfan yuvası olacağını kaydetti. Yılmaz, bugün Türkiye’de dini hayatın rahat sürdürülmesini Kur'an kursu ve camii gibi kurumlara borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz