Yılmaz: Herkese ulaşabilmemiz ve bu siyaset çatısı altına davet etmemiz lazım

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Kimseyi bu...

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Kimseyi bu hizmet halkamızın dışında tutma lüksümüz yok. Herkese ulaşabilmemiz ve herkesi bu siyaset çatısı altına davet etmemiz lazım.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, programlara katılmak üzere geldiği Sivas’ta, ilk olarak İlbeyliler Derneği'nin organize ettiği muhtarlarla tanışmak üzere verilen kahvaltıya katıldı. Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'nun, 22 Nisan'da yapılacak olan 4. Olağan Kongre için yeniden adaylığını açıkladığı programa katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki program, saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasıyla başladı. İl Teşkilatı'nın çalışmalarının anlatıldığı slay ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, görev yaptığı 3 yıllık sürede çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kuru, AK Parti genel merkezi ile görüşerek aday olmayacağını söylediğini belirtti. Kuru, genel merkezin, teşkilatın, milletvekillerinin görüşünü alarak, göreve devam etmesinin istendiğini kaydederek, 22 Nisan’da yapılacak genel kurulda il başkanlığı görevine talip olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Milletvekili Hilmi Bilgin ise “2001 yılında 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla milleti temel alan Başkakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya çıkan AK Parti kadroları 10. yılını doldurdu ve bu 10 yılın 9 yılını iktidarda tamamladı.” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz, "İnsanların en hayırlısı insanlara en hayırlı olandır. Biz kendi halkımıza, insanımıza hizmet etmek istiyoruz. Bunu da AK Parti çatısı altında yapıyoruz. Sivas’ta eğer tek bir kişiye ulaşamamışsak görevimizi ihmal etmişiz demektir. Dolayısıyla da öyle bir kimseyi dahi hizmet halkamızın dışında tutma lüksümüz yok. Sivas'ta herkese ulaşabilmemiz ve herkesi bu siyaset çatısı altına davet etmemiz lazım. Davet edince ne olacak, yaptığımız her okulda, her yolda, her hastanede, her spor tesisinde eğer bir hayır oluyorsa, işte o hayırdan herkese pay düşecektir. Bugüne kadar bütün il başkanları hizmet çıtasını bir yere getirdi. Eğer onların katkısı olmasaydı bugün yüzde 64’leri yakalayamazdık, yeter mi, yetmez, biz Sivas’ın tümünün oyuna talibiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE PARTİSİ SİVAS İL TEŞKİLATI AK PARTİ'YE KATILDI

Bakan Yılmaz, daha sonra genel başkanlığını Abdüllatif Şener'in yaptığı Türkiye Partisi (TP) İl Başkanlığı görevinden ayrılarak AK Parti'ye geçen Ahmet Kuzu ile Merkez İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz ve 20 kişinin parti rozetlerini taktı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta ayrıca, bir giyim mağazası ile Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yaptı. Dernek açılışına Bakan Yılmaz ile birlikte Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgriyev, Çeçenistan Kültür Bakanı Dikalu Muzakayev, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile Grozni Belediye Başkanı Muslim Huçiyev ve çok sayıda davetli katıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz