Yılmaz: Mavi Marmara, Dünyada Dengeleri Değiştiren Bir Zafer Oldu

İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Mavi Marmara gemisinin, dünyanın tam ortasına çarpan, bütün dengeleri...

İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Mavi Marmara gemisinin, dünyanın tam ortasına çarpan, bütün dengeleri alt üst eden bir olay olduğunu belirterek, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun özür dilemesinin, Mavi Marmara’nın zaferi olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemesi, Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine gerekli tazminatların ödeneceği yönünde yapılan açıklamalarını İskenderun’da derlendiren İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Mavi Marmara’nın amacına ulaştığını ve bu olayın zaferle sonuçlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

İsrail’in yapmış olduğu açıklamayı zafer olarak nitelendiren İHH Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Yapılan bu açıklama bir zaferdir. Allah’ın izni ile abluka yarından itibaren tamamen kalkacak, biz sadece Gazze’de, Filistin'de değil, yeryüzünde nerede zulüm varsa Doğu Türkistan’da, Afganistan’da, Keşmir’de, Somali’de, Sudan’da, nerede zulüm varsa, Allah’ın izni ile biz koşturmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

İHH İskenderun Temsilciliği tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yetim Günü' dayanışma toplantısına katılan İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, “Mavi Marmara gemisinde olanlardan birisi de bendim. Çok farklı bir havaydı. Mavi Marmara’yı tarif etmek çok zordur. Bu olayda şehit ve gaziler verdiğimiz gibi iki tane gayri Müslim de Müslüman oldu. Gerçekten, hayırla, bereketle dolu bir gemiydi.” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Neteyahu’nun yapmış olduğu bu açıklama ile Mavi Marmara’nın amacına ulaştığını belitren Yılmaz, “Bu gemi yola çıkarak, Gazze’deki Müslümanları ablukadan kurtaracak bir eylem olacaktı. Bu gemiyi Amerika istemedi, dünyaya hakim güçler istemedi. Ancak her şeye rağmen gemi yola çıktı. Netice itibari ile Mavi Marmara, dünyaya, tam orta yerinden çarpan bir gemi oldu. Bu olay sonrasında dengeler bozuldu. Yeryüzündeki bütün oyunlar gözden geçirilmek zorunda kaldı. Belki yarınlarda Mavi Marmara’dan önce veya sonra diye hatırlanacak bir olaydır. Bu olayda şehitler de verdik. Gaziler de verdik. Bu şehitlerimizden birisi de İskenderunlu şehidimiz Cengiz Akyüz kardeşimizdir. Allah, mekanını cennet etsin.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İkinci Mavi Marmara gemisi için tam 50 bin Müslümanın, gemiye binmek için müracaat ettiğine dikkat çeken Yılmaz, “Böyle bir saldırıya karşı Müslümanlar, Allah’ın izni ile hakkın ve adaletin ayakta durması için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için sırada bekliyor.” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: