Yılmaz: 'sakin Şehir Olmak Bir Kazanımdır'

Kırklareli Vize Belediyesi’nin CittaSlow (Sakin Şehir) üyeliği kabul edildi.Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, konu ile...

Kırklareli Vize Belediyesi’nin CittaSlow (Sakin Şehir) üyeliği kabul edildi.

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Sakin Şehir olmak bizim için kazanım ve kalkınma modelidir’ dedi.

Yılmaz, Vize Belediyesi’nin 2 yıldan bu yana Kırklareli Valiliği, Vize Kaymakamlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı ile işbilirği içinde Sakin Şehir olmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Dünya’da 150 Sakin Şehir olduğunu dile getiren Yılmaz, 150 şehrin içinde Vize’nin de olmasının mutluluk verdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yılmaz’ Biz 2 yıldan bu yana bu iş için uğraşıyoruz. Sakin Şehir olmak için 9 kriter var. Bir şehrin Sakin Şehir olması için bu 9 kriterin yüzde 50’sine sahip olması gerekiyor. Biz de bu kriterlere sahip olduğumuz düşüncesiyle başvurduk. Yapılan incelemelerde de bu kriterlere sahip olduğumuz belirlendi. Biz eksiklerimizi de tamamlamaya çalışıyoruz. Sakin Şehir ulusal bir kimliktir. Sakin Şehir olmak Vize’ye uluslar arası düzeyde bir temsil kazandırıyor. Sakin Şehir olmak bizim için bir kazanımdır. Vatandaşımız bunu ileride daha iyi görecekler. Bu zor bir çalışma ancak halkımızın desteği ile başarılı olacağız’ dedi.

Yılmaz, İtalya’da bulunan CittaSlow (Sakin Şehir) birliğine Ekim ayında gidip CittaSlow üyelik belgesini alacağını dile getirdi.

CittaSlow Nedir?

İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow Sakin Şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow, Uluslar arası Sakin Kentler Birliğinin adıdır. Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, ye¬rel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir.Şehrin dokusunun, renginin, müziğinin ve hikayesinin uyum içinde, şehir sakinlerinin ve ziyaret edenlerin zevk alabilecekleri bir hızda yaşanmasıdır.Yerel zanaatları, tatları ve sanatları unutmamak, unutulanları yeniden hayata katmak ve paylaşmaktır.Sağlıklı, huzurlu ve güvenli yaşamaktır.Yerel üreticiyi desteklemek, sağlıklı yiyecekler üretmek, tohumdan sofraya kadar nasıl üretildiğini bildiğimiz güvenli gıdalar tüketmektir. Cittaslow hayatın renklerini, tatlarını ve ritmini yeniden yakalamaktır. Sakin şehir olmak, şehrin yaşam kalitesini arttırmaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: