Yılmaz: Teröre Karşı Verilen Mücadele, İstiklal Harbi Ile Eşdeğerdir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valiliği tarafından şehit ve gazi aileleri için verilen iftara...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valiliği tarafından şehit ve gazi aileleri için verilen iftara yemeğine katıldı.
Büyük Otel’de düzenlenen iftarda konuşan Bakan Yılmaz, "Bugün teröre karşı verilen mücadele, İstiklal Harbimiz için söylenen yedi düvele karşı verilen mücadele ile eşdeğerdir. Terörün ardındaki odakların hesabı, Birinci Dünya Savaşı'nda gerçekleştirilemeyen planların gerçekleştirilmesidir.” dedi.

"Bu ülkede biz özgürce yaşayalım diye can veren, kan veren şehitlerimize, gazilerimize şükran borçluyuz.” diyen Yılmaz, “Uğrunda ölenin olmadığı bir toprağın da vatan olmayacağını hepimiz biliyoruz .İstiyoruz ki bu ülkede herkes gönlünce, özgürce, incinmeden, yaşasın, ne kimse incinsin, ne de kimse incitilsin. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Hepimizin bildiği üzere, ülkemizin 30 yıldır gündeminden hiç düşmeyen ciddi bir terör sorunu var. 30 yıllık terörle mücadele diyoruz ama bu bazıları daha eskilere götürüyor. Hatta terörle mücadeleyi İstiklal Savaşıyla eşdeğerdir desek yeridir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Terörün bir anda ortaya çıkmadığı gibi bugünden yarına hemen ortadan kalkacak bir sorun da olmadığına işaret eden Yılmaz, "İnsan birden birde hastalanmadığı gibi birden bire de iyileşmez. Bir süreç alır. Dış güçler bu terör örgütünden daha etkilisini bulmadıkça bunu destekleyeceklerinden vazgeçmeleri beklenilmemelidir. Onlar destekleyecekler ama bunu boşa çıkarmanın yolu bizim birlik beraberliğimizden geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Bugün teröre karşı verilen mücadele, İstiklal Harbimiz için söylenen yedi düvele karşı verilen mücadele ile eşdeğerdir.” diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Terörün ardındaki odakların hesabı, Birinci Dünya Savaşı'nda gerçekleştirilemeyen planların gerçekleştirilmesidir. Bu nedenle terörle mücadelede verdiğimiz şehitler, İstiklal Harbi şehitlerinin son halkalarıdır dersek yeridir."

"BU SÜRECİN KAYBEDENİ KESİNLİKLE TÜRKİYE OLMAYACAKTIR"

Halkın desteğiyle bu süreci de aşacaklarını kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: "Şundan emin olun ki bu hükümet, bu milletin zerre kadar hakkına zarar verecek hiçbir çalışma yapmaz. Milletimizin içi rahat olsun. Bu sürecin kaybedeni kesinlikle Türkiye olmayacaktır. Terörden menfaat elde etmek isteyenler bilin ki zerre kadar mesafe alamayacaktır. “

Reklam
Reklam

İftara Vali Ali Kolat, Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz