Yılmaz Tokatlı: Futbolda gereksiz yetki kullanımı var

Türkiye Futbol Adamları Derneği Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, yaptığı yazılı açıklamada, futbolda gereksiz yetki kullanımı...

Türkiye Futbol Adamları Derneği Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, yaptığı yazılı açıklamada, futbolda gereksiz yetki kullanımı olduğunu ifade etti.
Türk futbolunda yaşanan şike ve teşvik soruşturması, değişen yasa ve 26 Ocak'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'la ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz Tokatlı'nın yazılı açıklamasının detayları şöyle;
''Türk futbolu adına istenmeyen gelişmeler oluyor. İlgilileri veya bazı kurumları kurtarmak için yapılan bu girişimler suçlananlara ‘‘yaptıklarınızda haklıydınız demek oluyor.’’
TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar 58’inci madde kalacak derken Olağanüstü Genel Kurul'a giderek bir defaya mahsus da olsa küme düşmeyi kaldırmaya çalışması 58’inci maddeye aykırı bu kararı uygulamak hiç de mantıklı bir düzenleme değildir.
Bu olaylara neden olan yönetici, menajer, futbolcu her kim olursa olsun, ülke futbolunu ve kuruluşunu zora sokmaya, uluslararası arenada leke sürdürmeye hakkı yoktur. İstediğiniz kadar kanunlar çıkartılsın kişiler veya kurumlar adına kurtarıcı özel maksatlı değişikliklere gidilsin gene de mevcut yaptırımlar uygulanmadıkça hiçbir değeri olmayacaktır.
TFF’na karşı yazılı ve sözlü hakaretlerde bulunanlar cezalandırılmalarına rağmen huylu huyundan vazgeçmiyor. En güzel ve etkin ceza kendini onurlu kabul eden futbolun içindeki bu kişilerin kendi kendilerine verecekleri asıl ceza saygın kişiliklerine geri dönmek ve mevzuatlara uymasını bilebilmektir. Bir hakkı kazanmanın yolu hakaretler ve kavgalar olmamalıdır.
Anlaşılıyor ki; çıkarcılık ve zihniyet değişmedikçe, caydırıcı ceza sistemi işlemediği sürece bu işler böyle devam edip gidecektir. Genel Kurulda alınacak ‘‘küme düşürülmemesi’’ kararının, bir defaya mahsus olarak ifade edilmesi, ileride benzer konular için emsal olacağı gerçeği kabul edilmelidir. Bu karar alınırsa, günü kurtarmak ve sorumluluktan kaçmaktır.
Aslında böyle bir genel kurula gitmeden dahi Futbol Federasyonu'nun 58’nci madde bağlamında, belgelere dayanarak kesin karar alma yetkisi de vardır. Buna rağmen Federasyon özerk oluşundan bu yana ilk defa görülen bir uygulamayı Genel Kurul'a taşımakla yetkisini kullanmamıştır. Bu demektir ki her kritik ve önemli kararlarda genel kurulları kullanmak yolu açılacaktır.
Bu bir çeşit Kulüpler Birliği Vakfı'nın baskısı ve istemi doğrultusunda alınmış danışıklı bir af halidir. Yayıncı kuruluşu zarardan kurtarmaktır. Demek ki yayıncı kuruluş da bir sigorta şirketi gibi kendini koruyucu riskleri sözleşmesine taşıyamamıştır. Zararı olacaksa, bunun için olayları yaratan kulüplerle hesaplaşmalıdır.
Sonuç olarak; yetkiler yerinde ve zamanında kullanılmalıdır.
Türkiye Futbol Adamları Derneği olarak;
Yeni yılın ülkemize, medyamıza, sporun ve futbolun her türlü olumsuzluklardan uzak, saygın, başarı, sevgi ve fair play’li günler getirmesi dileklerimizle.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz