Yılmaz: Türkiye NATO’dan çekilmeli

MMP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde “Ermeni soykırımı” tasarısının kabulünü protesto için Türkiye’nin NATO’dan çekilmesi gerektiğini savundu.

Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen “Ermeni soykırımı” tasarısına tepkisini sürdürdü.

Türkiye’nin tasarının kabulünü protesto için NATO’dan süresiz olarak çekilmesi gerektiğini öne süren Yılmaz, şöyle dedi:

“Kendisine asılsız iftiralarda bulunan ülkeler topluluğuna dönen NATO’da, bu millet bir dakika daha dahi tutulamaz. Tasarı fırtınası tek merkezden yönetiliyor. Fırtınada alınması gereken tedbirler fırtınanın şiddetini göğüsleyecek güçte olmalı. Ortada alınan bir tedbir ne yazık ki yok. Amerika’ya, sinirleri ile oynadığı bu milletin kendisine haddini bildirmeye muktedir olduğunu Hükümet göstermek zorundadır. Bir millet bundan daha fazla aşağılanamazdı. Bu iftira sadece ırkımıza değil Müslüman kimliğimize de yapılmıştır. Ne Türk Milleti ne de onun biat ettiği Muhammet ümmeti soykırım yapmaz. Bu iftirayı da kaldıramaz. Biz hangi ümmetin soykırımcı olduğunu çok iyi biliriz. Sayın Başbakan görevini yapmalı ve derhal Türkiye’yi NATO dan süresiz olarak çekmelidir.”

Reklam
Reklam

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nden bir ay içerisinde “soykırım yalandır” yönünde bir tasarı kabul edilmedikçe Türkiye’nin NATO’ya dönmemesi gerektiğini ileri süren Yılmaz, “Sonrasını biz değil biraz da Amerika düşünsün. Gitsin ve NATO’ya Ermenileri alsınlar. Kendisine Ermenilerle beraber İran ve Çin karşısında üstün başarılar dileriz. Türkiye derhal karşı tasarı ile Amerika’nın Irak’ta soykırım yaptığını TBMM de kayıt altına almak zorundadır. Bu milletimin hakkıdır. Sövene eyvallah denilemez” görüşüne yer verdi.

Hükümet’i, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’ni de ülkesine geri göndermeye çağıran Yılmaz, “Ne Amerika ne başka bir millet tarihi adaletle inşa etmiş bir milletin evlatlarına böyle hayasız bir iftira atamaz. Amerika haddini bilmek zorunda. Bu işin şakası yok mesele Türk ırkını ilgilendiren büyük bir yalandır. 300 milyonluk Müslüman Türk dünyası ve beşikteki evlatlarımı zan altındadır. Ermeni konusundaki bu iftira fırtınası sadece Türkiye’yi değil 300 milyonluk Türk milletini ilgilendirmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

ANKA