Yılmazlar Holding: İsrail ile Türkiye arasındaki kriz bitmelidir

İsrail’de 17 yıldır faaliyette olan Yılmazlar İnşaat Gurubu sahibi Ahmet Reyiz Yılmaz iki ülke arasındaki...

İsrail’de 17 yıldır faaliyette olan Yılmazlar İnşaat Gurubu sahibi Ahmet Reyiz Yılmaz iki ülke arasındaki krizin bitmesinin bölge için hayati önem taşıdığını söyledi. Tel-Aviv’e İsrail’i tanıyan, bir Türk büyükelçi yollanması gerektiğini savunan Yılmaz, “İki ülke arasındaki ilişkilerin hafife alınması her iki taraf içinde bedeli ağır olabilecek son derece kritik bir hatadır.” dedi.
Türkiye ve İsrail ilişkilerinin tarihin en kritik sürecini yaşadığını vurgulayan Yılmaz, bölgenin istikrarsız bir şekilde iç karışıklıkların arttığı bir süreçten geçtiğini aktardı. İsrail ile Türkiye’nin birbirleri için oksijen kaynağı olduğunu öne süren Yılmaz, “Bölgede bir huzur ortamı sağlanacaksa bu senaryonun en önemli iki aktörü Türkiye ve İsrail beraber olacaklardır. Şimdi bu iki ülkenin diplomatik bağları koparma seviyesine getirmesi bölgede huzur ve barışa her hangi bir katkı yapmayacağı gibi yeni sorunların ortaya çıkmasına da zemin hazırlayacaktır. İsrail tarafı altını kuvvetle çizeceği bir derin üzüntü ifadesi ve tazminatı kabul ederek sorunun tarafı olma özrünü zaten kabul etmiş olur. Böyle bir beyan Türkiye’nin kamu vicdanın da ses bulacak bir davranış olacaktır.” değerlendirmesi yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz