Yılmazlar Holding İsrail’de Başlayan Projeler İçin Bin 500 İşçi Alımı Yapacak

Yılmazlar Holding İsrail’de başlayan yeni projeler için yıl sonuna kadar bin 500 kalifiye yeni Türk...

Yılmazlar Holding İsrail’de başlayan yeni projeler için yıl sonuna kadar bin 500 kalifiye yeni Türk işçi ve mühendisinin işe alınacağını açıkladı.

Yurtdışı projelerinin ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan projeler olduğu belirten Yılmazlar Holding, yazılı bir açıklamayla İsrail’de başlayan yeni projeler için yıl sonuna kadar bin 500 kalifiye yeni Türk işçi ve mühendisinin işe alınacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ülke ekonomi ve istihdamına dinamo görevi yapmaktadır fakat müteahhitler ucuz işçilik için yerel işçiye yönelmektedir. Bu durumu ters çevirip hükümetin dış projeler de Türklerin istihdamını artırıcı tedbirleri artırması gerekir. Böylece ülkeye daha fazla sıcak para gireceği için cari açık konusun da ciddi bir tedbir de alınmış olur. Bu işçi sayısı bizim ihtiyacımızın çok altındadır ihtiyacımız olan sayı yaklaşık 2 bin 500 3 bin işçi kotasıdır. Bu konu da ise Hükümetin desteğine ihtiyaç vardır. Umarım hükümet bu konu da gerekli adımları atarak Yurt dışı müteahhitlik gelirlerinin artmasına öncülük eder” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: