Yine Beşiktaş yine Fair-Play

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Adana Demirspor-Beşiktaş mücadelesinde bir fair-play olayı daha yaşandı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. hafta maçında karşılaştığı Adana Demirspor mücadelesinde centilmenliğe örnek olacak bir olay daha meydana geldi. Mücadelenin uzatma dakikalarında Siyah Beyazlılar'ın atağında sağ kanatta Necip Uysal topla birlikte sıfıra inerek rakibini çalımlamak istedi. Ancak savunmanın müdahalesi sonrası top dışarı çıktı ve yardımcı hakem korner kararı verdi. Bu karardan sonra Necip Uysal, orta hakemin yanına giderek topun kendisinden çıktığını söyledi. Bunun üzerine orta hakem korner kararını değiştirerek Adana Demirspor'un kale atışı kullanmasına karar verdi. Necip Uysal'ın bu hareketi büyük alkış aldı. 

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Adana Demirspor - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121918/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/adana-demirspor-besiktas-macindan-kareler-154204-myspor)

İlk maçta da yaşanmıştı

Kartal'ın Adana Demirspor'u Sarıyer Stadı'nda konuk ettiği ilk maçta da fair-play'e örnek bir olay yaşanmıştı. Mücadelenin 21. dakikasında Adana Demirspor'lu Hakan Söyler, Veli Kavlak'a faul yapmıştı. Hakem Suat Arslanboğa bunu tehlikeli hareket olarak yorumladı ve Hakan Söyler'e direkt kırmızı kart göstermişti. Ancak Veli Kavlak, hakemin yanına giderek Hakan'ın kendisine değmediğini söylemişti. Arslanboğa bu durumun üzerine Hakan'a gösterdiği kartı geri alarak oyuncuya sarı kart göstermişti. Bu olay haftalarca konuşulurken Veli Kavlak, bu hareketi nedeniyle geçtiğimiz günlerde de Milliyet Spor Ödülleri'nde Fair-Play ödülünü layık görülmüştü.