Yine kurtarma rezaleti!

Aydın’da üç kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında Türkiye’de sıkça yaşanan bildik görüntüler ortaya çıktı.

Aydın’da üç kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında Türkiye’de sıkça yaşanan bildik görüntüler ortaya çıktı.

Alkollü kafadarların takla atan araçta sıkıştığı kazada, sağlık ekipleri gelmeden aracı içindekilerle birlikte takla attıran vatandaşlar, Türk işi bir kurtarma operasyonuna imza attı.

Aydın merkez Tralleis Anti Kenti yakınlarında birlikte alkol alan Rıza Kılcı (19), Süleyman Koralp (21) ve Mustafa Coşkun (22) isimli üç arkadaş, daha sonra Coşkun’un kullandığı 09 FT 449 plakalı araç ile Aydın’dan Çine istikametine doğru yola çıktı. Aydın-Muğla karayolunda seyir eden araç Ovaeymir beldesi kavşağına geldiğinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan araç takla atarak ters vaziyette refüjün ortasına devrildi. Kazada sürücü Coşkun ile Rıza Kılcı ağır yaralandı. Araçta bulunan Süleyman Koralp ise kazayı küçük sıyrıklarla atlattı.

Reklam
Reklam

112’Yİ BEKLEMEDEN MÜDAHALE ETTİLER Kaza sonrası hurdaya dönen araç içerisinde sıkışan Coşkun ve Kılcı’nın imdadına yoldan geçen diğer sürücüler ve çevredeki işyerlerinde bulunan vatandaşlar yetişti. Yaralıların sıkıştıkları yerden kurtarılması için 112 Acil Servis ve Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden yardım istendi. Yaralıların acılar içinde kıvrandığını gören vatandaşlar, tüm uyarılara rağmen sağlık ve itfaiye ekipleri gelmeden yaralıları kurtarmakta ısrar edince Türkiye’de sıkça rastlanan kurtarma rezaleti görüntüleri ortaya çıktı.

Hurdaya dönen aracın etrafını çevreleyen onlarca kişi, aracı içindekilerle birlikte takla attırdı. Aracın takla attırılması sırasında zaten vücutlarının bir bölümü aracın dışarısında olan yaralılar, boylu boyuna yerde uzandı. Acılar içinde kıvranan yaralılar, Türk işi kurtarma operasyonun ardından refüjün ortasında sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi.

163 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI Türkiye klasiği kurtarma operasyonunun ardından üç kafadarın birlikte içtiği onlarca bira şişesi yollara saçıldı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından ambulanslara alınarak Aydın ve Atatürk Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı. Yapılan kontrollerde sürücü Mustafa Coşkun’un 163, Rıza Kılcı’nın 92 ve Süleyman Koralp’in de 90 promil alkollü oldukları tespit edildi. Koralp ayakta tedavisinin ardından taburcu edilirken; hayati tehlikeleri bulunmayan Coşkun ve Kılcı’nın tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz