Yine neden geldi

'Barzani'nin PKK terör örgütü ile sıkı fıkı ilişkileri olduğunu herkes biliyor'

'Barzani'nin PKK terör örgütü ile sıkı fıkı ilişkileri olduğunu herkes biliyor'

- 'Türkiye'yi arkasına alarak terör örgütüne mesaj veriyor'

- ' Bir işe yanlış yerden başlarsanız, yanlış gidersiniz'

- 'Yeni anayasada Kürtler için talebi Barzani dile getirdi'

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin Türkiye temaslarını değerlendiren H.Ü Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Yeniçeri çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeniçeri'nin çarpıcı açıklamalarının en dikkat çeken yönü Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Barzani'nin terör örgütü PKK ile olan sıkı fıkı ilişkileri oldu.

Reklam
Reklam

Dr. Yeniçeri, 'Barzani PKK'nın isteklerini aracı olarak Türk hükümeti ve yetkililerine bildirdi' dedi.

Antalya'da bir süre önce düzenlenen yeni anayasa çalışmaları hakkında sızan haberleri de dile getiren Yeniçeri, 'Yeni anayasa da hiç kimse Türk'lük kavramından söz etmiyor. MHP Milletvekili Prof. Özcan Yeniçeri hariç hiç kimse Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünü dile getirmedi. Barzani'de tıpkı o toplantı da ifade edilen gayri ciddi istekleri Türkiye'den terör örgütü adına talep ediyor' diye konuştu.

Hükümetin terör örgütü noktasında demokratik açılım adı altında yaptığı görüşmelerin yanlış olduğunuda ifade eden Yeniçeri, 'karşınız da bir topluluk değil örgüt var, eli kanlı silahlı bir örgüte karşı neyin demokratik açılımını yapacaksınız. Bir işe yanlış başladınız mı o iş yanlış biter' dedi.

BARZANİ SIRTINI TÜRKİYEYE YASLAMAK İSTİYOR

Bölgeden çekilen ABD kuvvetleri sonrası oluşan boşluğu Barzani ve Kürt yönetiminin doldurduğunu kaydeden Yeniçeri, 'bu etkenlerden yola çıkarak Barzani bir bakıma sırtını Türkiyeye dayamak istiyor' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: