Yine Türk silahları yakalandı

Yemen'de yine Türk silahları yakalandı. Silahlar arasında çok sayıda otomatik tüfek de var. Silahların Türkiye’de gönderildiği belirlenirken, 3. partinin yakalanması soru işaretlerini artırdı

Yemen’de yine Türk silahları yakalandı. 3 bin 780 silah arasında çok sayıda otomatik tüfek de var. Silahların Türkiye’den gönderildiği belirlenirken, üçüncü partinin yakalanması kafalardaki soru işaretlerini artırdı.

Yemen Haber Ajansı SABA’nın haberine göre; silahlar Aden Serbest Bölgesi’nde yakalandı. Türkiye’den gelen bir geminin serbest bölgeye indirdiği bir konteynırda yapılan aramada karton kutular içine saklanmış çok sayıda otomatik silah bulundu.

Yemen Gümrük İdaresi Başkanı Muhammed Mansur, ilk saptamalara göre, Türkiye yapımı 115 adet “T-14” otomatik tüfeğin yer aldığı belirterek, “Konteynırda her birinde 60 otomatik silahın yer aldığı 63 sandık ele geçirildi. Türkiye’den yüklenen bu kargonun evraklarında ise ‘plastik ev malzemesi’ diye yazılı” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’den gönderilen silahların arasında tabancaların da yer aldığını belirten Mansur, toplam silah sayısına ilişkin olarak “Hesaplarımız doğruysa, silahların tam sayısı 3780 adettir” diye konuştu.

Türkiye’den kaçak olarak Yemen’e gönderilen iki parti silah daha yakalanmıştı. Bu silahlardan ilk parti Doha’da, diğeri ise daha sonra yine Aden Limanı’nda ele geçirilmişti.

Hükümetin ve Dışişleri Bakanlığı ilk parti yakalandığında silahlarla kendilerinin ilişkisinin olmadığını söylemişti. Hükümet olayı araştırılacağını söylemesine karşın araştırmamıştı.

Hükümetin, Türkiye’den izin alınmadan ihraç edildiği belirtilen büyük bölümü saldırı ya da suikast silahı olan silahları araştırmaması, kafalardaki soru işaretlerini artırdı. “Bu silahları Yemen’e kim, neden gönderiyor? Niye sürekli Yemen'e silah yollanıyor? Hükümet, Yemen’de bir operasyona mı hazırlanıyor?" soruları gündeme geldi.