Yine Türkalp yine olay

Konyaspor-Fenerbahçe maçında Anelka'nın pozisyonunda çalmadığı düdükle olay hakem haline gelen Özgüç Türkalp, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yendiği maçta gösterdiği iki kırmızı kartla da maça imzasını attı.

2. Lig A Kategorisi'nde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gaski Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Özgüç Türkalp'in yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 devam ederken, Şadi'ye Volkan'ın topsuz alanda yaptığı hareketten dolayı oyun durdu. Pozisyonu Özgüç Türkalp ve yardımcı hakemler görmeyince, Özgüç Türkalp 4. hakem Ümit Ünal ile konuştuktan sonra Volkan'a direkt kırmızı kart gösterdi. Karar sonrası saha bir anda karıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular ve Teknik Direktör Hüsnü Özkara, Özgüç Türkalp ile uzun süre tartıştı. Oyun sırasında ise kendisine sürekli itiraz eden Şadi ile hakem Türkalp'ın diyaloğu ise dikkat çekti. Şadi'nin kendisine yapılan bir faulde hakeme itiraz etmesi üzerine Özgüç Türkalp, "Ben senin çocuğun değilim. Hakemim ben" demesi dikkat çekti.

Reklam
Reklam

İkinci yarıda Adem'in golüyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 10 kişi oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 2-1 öne geçti. 3 dakika uzatma veren Özgüç Türkülp, maçın uzatma dakikalarında yine sahneye çıktı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da oyuncu değişikliğinde İlker, ağırdan alınca Türkalp 90+2'de sarı kartını bu futbolcuya gösterdi. İlker, karara uzun süre itiraz etti. İtirazlar neticeyi değiştirmeyince, İlker saha kenarına yürürken elini yukarı kaldırarak, işaret parmağıyla "Allah var" diye bağırdı. Bu hareketi gören Özgüç Türkalp koşarak İlker'e ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gösterdi. Özgüç Türkalp kırmızı kart sonrası İlker'in oyundan çıkmadan kırmızı kart gördüğünü belirterek, oyuncu değişikliğinin gerçekleşemeyeceğini belirtti. Özgüç Türkalp'ın kararına bu kez Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu yedek külübesi ve futbolcular uzun süre itiraz etti. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Özgüç Türkalp, jandarmaların arasında soyunma odasına gitti.