Yıpranmış Ve Solmuş Türk Bayrağı Değiştirilecek

Vali Şükrü Kocatepe, yıpranmış ve solmuş Türk bayraklarının değiştirilmesini ve Türk bayrağına gerekli özenin gösterilmesini istedi.

Vali Şükrü Kocatepe, yıpranmış ve solmuş Türk bayraklarının değiştirilmesini ve Türk bayrağına gerekli özenin gösterilmesini istedi.

Kocatepe, Valilik internet sitesinde yaptığı açıklamada, Türk bayrağının "manevi değerini" zedeleyecek şekilde kullanılamayacağını belirtti.

Vali Kocatepe, şunları kaydetti:

"Türk Bayrağının yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamayacağı ve bu duruma gelmiş olan bayrakların yok edilme usul ve esasları kanun ve yönetmelikle belirlenmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel iş yerlerine ait binalara asılmasında kullanılan Türk bayrağının standardını ve özelliğini yitirmesi, eskimesi, solması, yırtılması ve kullanılmayacak duruma gelmiş olması halinde uyarıya gerek kalmadan yenisi ile değiştirilmesinde gerekli özen ve önem gösterilmelidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz