Yırcalı: Terörden etkilenen masum insanlar yüreğimizi parçalıyor

Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona...

Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, son günlerde artan terör olayları sebebiyle iş dünyası olarak büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Yırcalı, "Son zamanlardaki terör hadiseleri karşısında üzüntümüz büyük. Ailelerin, genç insanların üzüntüsünü, çaresizliğini yüreğimiz parçalanarak görüyoruz. Ekonomik ve siyasi olayları bir kenara bırakın, bunların bitmesini istiyoruz." dedi.
Balıkesir Sanayi Odası (BSO)'nın eylül ayı meclis toplantısı, Başkan Ahmet Kula ve Meclis Başkanı Yırcalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda ülkedeki gelişmeleri değerlendiren Yırcalı, "Türkiye'nin her yerinde, büyük şehirlerde, şehir dışında genç çocuklarımıza, tesadüfen oradan geçen insanlara yapılanları, ne ideolojiyle olursa olsun mazur görmenin imkanı yok. Terörü görmediğimiz yerlerde görmekten hicap, üzüntü duyuyoruz." şeklinde konuştu. Terörün bitirilmesinin kolay olmadığına da dikkat çeken Rona Yırcalı, "Bize de terörü bitirmek için yetki verseler çeşitli fikirler çıkar. Hükümet ve partiler, terör konusunda bu hislerimizi paylaşıyor. Nasıl olacağı hakkında fikrimiz yok ama bizi idare edenlerin bunu bir an önce yapmasını istiyoruz. Bütün bunlarla beraber Türkiye'nin dünyada ekonomik ve siyasi yeri gün geçtikçe ileriye gidiyor." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine de değinen Yırcalı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yurtdışı temasları ve açıklamalarıyla bütün ülkelerin temsilcilerinin kendileriyle görüşüp bilgilerini alma ihtiyacı hissetmesinin çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi. ABD Başkanı Barack Obama'nın, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısı açılışında Başbakan Erdoğan ile 1,5 saat görüşmesinin bunun göstergesi olduğunu vurguladı: "En uzun zamanı Başbakanımız'a ayırması, Türkiye'nin bugün geldiği noktayı göstermektedir. Hangi görüşte olursak olalım, ekonomideki gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Meseleler var ama Türkiye bugün en yüksek büyümeyi gösteren, istikrarı ve ihracatı birarada götürebilen, geçen döneme göre sanayi üretimini fazlalaştıran bir ekonomik yapı içinde. Handikaplara rağmen ekonomimizin ilerlemesini herkes gıptayla seyrediyor. Bu zor günlerde memnun olmadığımız gelişmeler sırasında bunu bilmemizin faydası var.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz