Yiyeceklerin kalitesinin düşük olduğunu anlamanın 5 yolu

Bu bilgiler hepimize lazım sevgili okur! Piyasada gördüğünüz peynirlerin yüzde 50'sinin gerçek peynirle alakası yok... Alışveriş yaparken sizlere yardımcı olacak 5 önemli noktaya değindik. İşte kaliteli yiyeceği anlamanın püf noktaları.

Alışverişe çıkmadan önce bu listeye göz atmanızda fayda var. Yiyecekleri satın alırken tadına bakmak kadar onları koklamak veya dokunmak da son derece önemli. İşte taze ve kaliteli yiyeceği anlamanın yolları...

PEYNİR

En kaliteli peyniri satın almanın yolu koklamaktan geçiyor. Peynir lezzetli kokuyorsa ve bir dokusu varsa muhtemelen o peynir lezzetlidir. Peynir alırken etiket okumakd a son derece önemlidir. Pastörize işlenmiş peynir %50'den az gerçek peynirden.

ANANAS


Ananas seçerken dikkat etmeniz gereken nokta rengi. Altın sarısı ananas hızlı tüketim için idealdir. Kalite kontrolü için ananas üzerinde beyaz lekeler arayın. Ananas gözleri üzerinde beyazımsı bir toz varsa, bu meyvenin hala olgun olmadığını gösterir. Ayrıca ananasın kokusu tatlıysa, lezzeti de yerindedir.
Öte yandan kahverengi tabanı olan ve mayalı bir kokusu olan ananastan kaçınılmalıdır. Olgunlaşmamış ananas küçük olur, bu bilgiyi de hafızaya atabilirsiniz sevgili okur.

Reklam
Reklam

ÇİLEK


Çilek çok çabuk lezzetlenir fakat uzun zaman taze kalmazlar. Çok çabuk bozulabilen bir meyvedir. Raf ömrü iyi olanları satın aldığınızdan emin olmak için donuk görünümlü ve yamalı görüntüye sahip olan çilekleri almaktan kaçının. Çileğin üzerine işaret ve baş parmağınızla batırmayı deneyin. Eğer çilek sertse ve basınçtan sadece biraz etkilenirse, bu çilek mükemmele yakındır. Eğer basınç sonucu ezilirse bu çilek fazla olgunlaşmıştır ve çabucak bozulacaktır. Üzerinde beyazımsı veya yeşil lekeler olan çilekleri almaktan kaçının. Yine iyi çileği ararken takılmanız gereken nokta şekli değil kokusudur.

DOMATES


Çilekte yaptığınız gibi domates seçerken de basınç uygulama yöntemini deneyebilirsiniz. Domatesleri sıkın ve basınca direnç gösterip göstermediğini kontrol edin. Sert kalırsa domatesi koklayın. Lezzetli olan domateslerin hoş bir kokusu vardır.

SÜT


Sütün kalitesini kontrol etmenin birçok yolu vardır. İlk önce birkaç damla alın ve parmaklarınızla ovalayın. Sabunlu ya da fazla dokulu hissediyorsanız, bu süt saf değildir. Daha iyi kalite kontrolü için bir kaba biraz süt koyun ve 2 çorba kaşığı tuz ekleyin. Eğer süt maviye dönerse, düşük kaliteli ve kimyasala maruz kalmıştır. Tadı da önemlidir. Gerçek sütün doğal olarak tatlı olduğunu aklınızda bulundurun.

Reklam
Reklam