Yoğun İş Temposunu Egzersizlerle Yeniyorlar

Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde (SGK) çalışan personel, ‘Otojenik’ eğitimle yoğun iş temposundan kaynaklanan stresi,...

Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde (SGK) çalışan personel, ‘Otojenik’ eğitimle yoğun iş temposundan kaynaklanan stresi, egzersizlerle kontrol altına almayı öğreniyor. Kurum personelinin kişisel gelişimine önem veren SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, yapılan çalışmalara ‘Otojenik’ eğitimle bir yenisini daha ekledi.

Stresin ruh ve beden sağlığına zarar verdiğine dikkat çeken SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, “Hepimizin iş ve özel hayatlarımızdan kaynaklanan stresimiz olabiliyor. Bu stres zamanla hastalık ve öfkeye dönüşmemeli. SGK gibi tüm halka hizmet veren ve büyük bir yoğunluk yaşanan böylesine bir kurumda personelin daha kontrollü ve güler yüzlü olması gerekiyor. Personelimizin verimliliğinin düşmemesi için ruh ve beden sağlıklarını korurken kişisel gelişimlerini arttırmanın bu eğitimlerle olacağını inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Volkan Akdeniz tarafından verilen kurslara 20’şer kişilik guruplarla katılan personel, tamamı 5 seanstan oluşan “Otojenik” eğitim sonrasında egzersizlerin çok faydalı olduğunu söyledi.

Otojenik eğitimin diğer işlevlerinin yanı sıra; konsantrasyon azlığı ve bozukluğu, uykusuzluk, dinlenememe ve iç huzursuzluğu giderebilmekle birlikte zihinsel, bedensel yeteneklerin geliştirilmesinde etkili olduğunu söyleyen, uzman Volkan Akdeniz, “Yaşamımızı engelleyici negatif düşüncelerin pozitif olarak değiştirilmesinde, olaylara ve yaşananlara sınır koymanın ötesinde kendi özgüvenimizi artırarak sorunlarla baş edilebileceğini göstermektedir. Sınav ve doğum öncesi hazırlıklarda ve her türlü strese karşı oldukça elverişli bir yöntemdir. Otonom sinir sistemi üzerinden bedeni kontrollü olarak gevşetme, kişinin ruhunu, psikolojisini rahatlatma metodudur. Adeta kişinin kendi kendini uyur konuma getirmesidir. Ama bu konum bir uyuma hali olmayıp, bilakis gevşemiş olan bedende bilincin açık olma halidir. Otojenik Eğitim, doktor veya ilaç tedavisi yerine geçmez; ama bundan bağımsız olarak tüm tedavi ve terapilerin yanında destekleyici olarak uygulanabilir. Bilinçli ve kararlı uygulandığı takdirde de ömür boyu psikolojik hijyen sağlar” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: