Yoğun kar ve soğuk hava, Karayolları'nın tuz harcamalarını arttırdı

Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, kar ve buzlanmayla mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, yolların kapanmaması için yoğun...

Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, kar ve buzlanmayla mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, yolların kapanmaması için yoğun bir şekilde çalışırken, bugüne kadar karla mücadele için 193 bin liralık harcama yapıldı. Karayolları, bölgede bu kış daha fazla tuz ve solüsyon kullanmak zorunda kaldı.
Karayolları 6.Bölge Müdürü Mustafa Karademir, yolların kapanmaması için 9 şube şefliği 11 bakımevinde 243 işçi, 240 rutin bakım personeli ve 42 teknik personelle yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Karayolları ekiplerinin karla mücadelede 167 makine ve 150 ekipman kullandığını ifade eden Karademir, “Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, 2011–2012 kış döneminde sorumlu olduğu devlet il ve otoyollarında yolları açık tutabilmek ve buzlanmayı önleyebilmek için bugüne kadar 5 bin 620 ton tuz, 6 bin 963 metreküp agrega ve 215 ton sıvı solüsyon kullandı. Bölge Müdürlüğü bu çalışmaların için yaklaşık 193 bin lira harcadı. Kayseri'de ise bu sezon karla mücadelede şimdiye kadar 2 bin 500 ton tuz, 3 bin 35 metreküp agrega ve 10 ton sıvı solüsyon kullanıldı. Kayseri'de ise harcama yaklaşık 60 bin lirayı buldu.” diye konuştu.
Bu kış, son yılların ortalamasından fazla tuz ve buz çözücü kimyasal kullanan Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü,3 bin 206 kilometre daimi açık, 508 kilometre zaman zaman kapanan yol olmak üzere toplam 3 bin 714 kilometrelik yol ağını açık tutma çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz