Yoğun Kar Yağışı Kazdağları'nda Ulaşımı Çileye Döndürdü

Çanakkale'nin Yenice ile Balıkesir'in Edremit ilçelerini birbirine bağlayan Hanlar mevkisinde, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşım...

Çanakkale'nin Yenice ile Balıkesir'in Edremit ilçelerini birbirine bağlayan Hanlar mevkisinde, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşım durdu. Aşırı buzlanma yüzünden birçok araba yoldan çıktı, bazıları da mahsur kaldı.

Edremit ilçe merkezine, öğle saatlerinde mevsimin ilk karı düştü. Marmara ve Ege bölgelerini de etkisi altına alan yoğun yağış ve kalınlığı 25 santimetreyi bulan kar sebebiyle Kazdağları’ndan geçen ve Balıkesir’i Çanakkale’ye bağlayan Yenice karayolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araba yolda kalırken vatandaşlar, han ve çiftliklere sığındı. Hayvanlarına yem götüremeyen çiftlik sahipleri de yolların açılmasını bekliyor. Donan çiçekler ise çok güzel manzaralar ortaya çıkardı.

Reklam
Reklam

10 yolcusu bulunan bir minibüsün şoförü, zincir takmadığı aracıyla yola devam ederken, “Ben yılların şoförüyüm, kendime güveniyorum.” sözleriyle dikkat çekti. Arabaları yolda kalan bir genç grubu ise Kazdağları’nın eşsiz kar manzarasını fotoğrafladı. Gençlerin arabaları, basın mensuplarının da yardımıyla kurtarıldı. Yolun en tehlikeli bölgesi olan Deve Boynu ve Çıkarlıhanlar mevkilerinde mahsur kalanlar, han ve çiftliklere sığınarak yolun açılmasını beklemeye başladı. Yoldaki hanların hayatlarını kurtardığını söyleyen bir sürücü, “Araçlarımız ilerleyemeyince yolda kaldık. Buradaki hana sığındık. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Kazdağları’ndaki çiftliklerde bulunan küçükbaş hayvanlar da kardan olumsuz etkileniyor. Çiftlik sahipleri, yolların kapanması sebebiyle hayvanlarına yem götüremiyor. Çiftliğinde 100’den fazla keçisi bulunan bir vatandaş, “Her yıl kar yağdığında bu yol kapanır. Araçlar bu yoldan geçemez. Bu yıl da yolumuz kapandı ve keçilerimiz aç kaldı. Yem getiremediğimiz için endişeliyim. Bir an önce yolun açılmasını istiyoruz.” diye konuştu. Çiftlik sahipleri, köpeklerini sık sık içeriye alıp ısıtırken tavuk kümeslerini de sararak koruma altına aldı.

Reklam
Reklam

Bu arada binaların çatılarında yarım metreden fazla buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar, tehlikeli olmaması için 2 saatte bir yeniden oluşan buzları kırmak zorunda kalıyor. Talimalanı mevkisindeki bir süs havuzu ise eksi 10 dereceyi bulan soğukta donarak ilginç görüntüler oluşturdu. Akan suyun havada donmuş vaziyette kalmasının yanısıra saksıdaki çiçeklerin tamamen buz kütlelerinin içinde kalması da görülmeye değer manzaralar ortaya çıkardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: