Yök Başkanı Çetinsaya: “üniversitelerin Öncü Olması Gerekir”

YÖK Başkanı Prof Dr. Gökhan Çetinsaya, 21. yüzyıl dünyasında var olabilmek ve rekabet edebilmek için...

YÖK Başkanı Prof Dr. Gökhan Çetinsaya, 21. yüzyıl dünyasında var olabilmek ve rekabet edebilmek için mutlaka üniversitelerin öncü olması gerektiğini söyledi.

“Uluslararası Yükseköğretimde Yönelişler Kongresi”, Fatih Üniversitesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törene YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ile yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda üniversitenin rektörleri katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yaptığı açılış konuşmasında medeniyetler tarihi boyunca üniversitelerin toplumda öncü bir role sahip olduğuna değinerek, “Medeniyetler tarihi boyunca üniversiteler toplumda öncü rolü oynamışlardır. Her çağda bu fonksiyonlarını dünyanın eğilimlerine uygun olarak geliştirmiş ve dönüştürmüşlerdir. Bu günde benzeri bir süreci yaşıyoruz. Üniversiteler yeni dünyanın gerçeğine uygun şekilde dönüşüyorlar, yine yerel ve evrensel arasındaki dengelerde yepyeni oluşumlar olarak ortaya çıkıyorlar. Gerçektende bu yeni üniversite paradigmasına baktığımızda üç önemli sözcükle karşılaşıyoruz. Ar-Ge, yenilikçilik ve girişimcilik. Bugünkü konferans başlıkları da bu üç kavram üzerinde şekilleniyor. Aynı zamanda küresel ekonomide yeni eğilimler var. 21. yüzyıl dünyasında var olabilmek, rekabet edebilmek için mutlaka üniversitelerimizin öncü olması gerekmektedir. Bir yandan Ar-Ge yenilik ve inovasyon alanlarında ilerlerken, diğer alanlardaki yürüyüşlerimize devam etmeliyiz. Üniversitelerin asli fonksiyonu olan iyinin, doğrunun ve güzelin arayışındaki bilimsel çalışmalarımızı da bırakmamalıyız. Bu ikisini paralel yürütmeliyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: