YÖK Başkanı Çetinsaya: YÖK, 28 Şubat'ta Araç Olarak Kullanıldı

Tuzla Belediyesi ile ilçede eğitim veren 7 üniversitenin ortaklaşa gerçekleştirdiği Lise Üniversitesi, kapanış töreniyle sona...

Tuzla Belediyesi ile ilçede eğitim veren 7 üniversitenin ortaklaşa gerçekleştirdiği Lise Üniversitesi, kapanış töreniyle sona erdi. Programda öğrencilerin sorularını cevaplayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, "28 Şubat ve antidemoktarik dönemlerde YÖK araç olarak kullanıldı." dedi.

Lise Üniversitesi’nde 4 bin 200 öğrenci nano teknoloji, anayasa hukuku, iktisadi kalkınma, Türk dış politikası, para yönetimi, robot teknolojisi ve kamu yönetimi derslerine katıldı. Okan, İstanbul Şehir, Gedik, Süleyman Şah, Sabancı, Piri Reis, İzmir Gediz Üniversitesi’nden 41 akademisyenin verdiği derslere katılan öğrenciler, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı-Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, üniversitelerin rektörleri, akademisyenler, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, burada yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemini vurguladı ve "21. yüzyılda biz hedeflerimize ulaşacaksak, çağdaş asrın değerlerine sahip olacaksak, mesleki bir kaygı gütmeden en iyi yüksek öğretimi almaya çalışacağız. Bu kişileri mesleki alanda yöneltebilmek devlet olarak boynumuzun borcu.” dedi. Çetinsaya, bazı üniversitelerin mezunlarının, diğer üniversitelerinin mezunlarına göre daha kolay iş bulması ve tercih edilmesine yönelik eleştiriye şu cevabı verdi:

“Bütün üniversiteler eğitim kalitesiyle eşit hale gelecek. Önümüzdeki 5 -10 yıl içinde üniversiteler arasındaki farklar azalacak. Bir eğitim teknolojisi alanında azalacak. İkinci olarak bütün Türkiye’de en başarılı öğrenciler tercih edileceği için marka meselesi ortadan kalkacak.”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında, Lise Üniversitesi'ne katkı sağlayan üniversiteler ve akademisyenlere teşekkür etti. Lise öğrencilerine sunulan hizmetin önemini vurgulayan Yazıcı, “Elinizdeki imkanlar, lisede üniversite havasını hissedebilme, lisede gelecekle ilgili vizyon çizecek mekan bulabilmek çok büyük bir nimet.” dedi.

Reklam
Reklam

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de yaşadığı mutluluğu, “Şimdi sizin yerinizde olmak vardı.” şeklinde ifade etti. Heybet, “Lise yıllarımızda bunu hayal etmemiz mümkün değildi. Fırsat anlamında olumsuzlukları hem de o yıllarda o makamların halkla bütünleşmesi anlamında güçlükler nedeniyle, sizin şimdi yaşadığınız fırsatı hayal etmemiz bile mümkün değildi.” ifadesini kullandı.

YÖK Başkanı Çetinsaya, törenden sonra Tuzla Gençlik Meclisi Başkanı Yavuz Yiğit ve öğrenci temsilcileriyle sohbet etti. Bir öğrencinin, “Kızınız üniversite sınavını kazanmasa ne olurdu?” sorusuna Çetinsaya, “Çok doğal karşılardım. Hayat 180 dakikadır diye bir slogan vardı. Anlayışla karşılardım çünkü hayat 180 dakikadan ibaret değildir.” cevabını verdi. Çetinsaya, “Çocuğunuz ‘Baba ben okumak istemiyorum’ dese ne derdiniz?” sorusunu da “Hayatta öyle örnekler gördüm ki olay üniversite bitirmekle alakalı değil. Bir de küresel dünyanın gerçekleri var. Küresel dünyada var olacaksak bir Yüksek Öğrenim sınavını geçmek gerekiyor. Bilinçli, hedefli kişi için bu mümkün.” şeklinde cevapladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: