YÖK Başkanı Çetinsaya'dan Doğu Ve Güneydoğuya Çözüm Süreci Turu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve beraberindeki heyet, çözüm sürecine ilişkin temaslarda...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve beraberindeki heyet, çözüm sürecine ilişkin temaslarda bulunmak üzere, gelecek hafta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine ziyaret gerçekleştirecek. Çetinsaya, bölge üniversitelerinden sürece pozitif katkı sunmaları çağrısında bulunacak.

YÖK Başkanı Çetinsaya ve beraberindeki heyetin bir haftalık bölge programı açıklandı. 13 Mayıs Pazartesi günü Batman’da başlayıp 17 Mayıs Cuma günü Diyarbakır’da tamamlanacak Doğu ve Güneydoğu Anadolu turunda Çetinsaya, bölgedeki üniversite rektörleri, öğrenci konsey başkanları ve öğretim elemanları ile görüş alışverişinde bulunacak, öğrencilerle değişen dünya ve Türkiye’nin konumu üzerine ders yapacak. Bölge üniversitelerinde sürece pozitif katkı çağrısında bulunacak Çetinsaya, üniversite senatoları ile de toplantılar düzenleyerek, barış sürecinde üniversitelerin rolü üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

Reklam
Reklam

Çözüm sürecinde üniversiteler arası iş birliğinin artmasına, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki üniversitelerin araştırma ve bilgi faaliyetleri üretimine daha fazla ağırlık vermesine yönelik görüşmeler yapacak Çetinsaya, program kapsamında gittiği şehirlerdeki mülki idare amirleri ile görüşecek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek.

ÇETİNSAYA'NIN PROGRAMI:
13.05.2013 Pazartesi Batman Üniversitesi – Batman
14.05.2013 Salı Siirt Üniversitesi – Siirt
15.05.2013 Çarşamba Şırnak Üniversitesi - Şırnak
16.05.2013 Perşembe Hakkâri Üniversitesi – Hakkâri
17.05.2013 Cuma Dicle Üniversitesi – Diyarbakır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz