Yök Başkanı Çetinsaya'nın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, sağlık alanıyla ilgili kamuoyu gündeminde yer alan sorunların bilincinde...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, sağlık alanıyla ilgili kamuoyu gündeminde yer alan sorunların bilincinde olduklarını belirterek, "Bu sorunların çözümüne ilişkin en üst düzeyde ve tüm paydaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

YÖK Başkanı Çetinsaya, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bu tarihin, 'Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire' adlı tıp okullarının 14 Mart 1827 yılında açılışından sonra Tıp Bayramı olarak Türkiye'de kutlanmaya başlandığını hatırlatan Çetinsaya, bu tarihin ayrıca, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak da kabul edildiğini anlattı. Bununla birlikte Tıp Bayramının ilk kez 14 Mart 1919 tarihinde İstanbul'da işgalci güçlere karşı tıbbiyeli öğrenciler tarafından bir tepki ve direniş hareketi olarak kutlandığını belirten Çetinsaya, daha sonraki yıllarda 14 Mart kutlamalarının, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, "Sağlık Haftası" olarak kutlanıldığını ifade etti. Çetinsaya mesajında şöyle dedi: "Bu yıl 94.'sünü kutladığımız 14 Mart Tıp Bayramı ve Haftasının başta Yükseköğretim Kurulu bünyesinde görevli tıp ve sağlık personeli olmak üzere ülkemizde hizmet veren tüm sağlık çalışanlarına yenilikler getirmesini temenni ediyorum. Sağlık alanıyla ilgili kamuoyu gündeminde yer alan sorunların bilincindeyiz. Bu sorunların çözümüne ilişkin en üst düzeyde ve tüm paydaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Göreve geldiğim günden bu yana Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yer alan başta tıp fakülteleri olmak üzere, diğer sağlık birimlerinde çalışanların sorunlarının çözümüne yönelik bir dizi çalışma başlatılmıştır. Bu kapsamda üniversitede tamgün çalışma, öğretim üyelerinin istihdamı, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin mali sorunları ve kaliteli hizmet vermeye yönelik konular, yeni sağlıkla ilgili birimlerin açılması, TUS, DUS, YDUS kadrolarının dağılımı, tıp ve sağlık bilimlerinde sürdürülen eğitimlerin kalitesi ve sağlık alanında araştırma ve inovasyon gibi temel konulara ilişkin farklı düzeylerde çok çeşitli toplantılar, çalıştaylar yapılmıştır. Mart 2012'de İstanbul'da Sağlık Eğitimi Kongresi ile İstanbul Üniversitesi ve Baltalimanı Çalışmaları, Nisan 2012'de Yükseköğretim Kurulu bünyesinde komisyon çalışmaları ve nihayet Mart 2013 tarihinde Afyonkarahisar'da Başkanlığımızca düzenlenen ` Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Öncelikli Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' ile yukarıda özetlenen konulara ilişkin ülkemizdeki tüm üst düzey paydaşların katılımı ile bazı kararlar alınmıştır. Bu kararlar hem Sağlık Bakanlığı'na öneriler olarak sunulmuş hem de tüm yükseköğretim camiasını bilgilendirmek üzere Başkanlığımız web sitesinde yayınlanmıştır. Burada katılım ve katkılarından dolayı tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunarım. Bu vesile ile tüm tıp ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı ve Haftasını en içten dileklerimle kutlarım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz