Yok böyle iş başvurusu

Böyle Bir Uygulamaya Ancak Adıyaman Üniversitesi İmza Atar!

Herhangi bir kuruma alınacak bir işçi için İş Kur vasıtasıyla ilan verildikten sonra kurumun kendi web sayfasında ve basın aracılığıyla ilan vermesi gerekirken, Adıyaman Üniversitesi yetkililerinin usule uygun hareket etmemeleri başvuru yapan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Hiçbir yerde ilan yapılmamasının usulsüzlüklere sebebiyet doğuracağı ileri sürülürken, ülkemizde hiçbir ilde yapılmamış uygulamalardan dolayı rahatsız olan vatandaşlar, birilerine torpil yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu iddia ettiler.

Reklam
Reklam

“Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama görülmemiştir”

Adıyaman Üniversitesi yetkililerinin çeşitli entrikalarla işçi alacaklarını iddia eden vatandaşlar, “Türkiye’nin her yerinde işçi alımları ilan ve duyular yapıldıktan sonra gerçekleşir. Fakat Adıyaman Üniversitesi yetkilileri tarafından uygulanan yöntemle danışma hizmetinden yoksun bir şekilde Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi girişinden başvuru evrakları veriliyor. Hangi branşta kaç kişinin nerelere alınacağını bilmeden bir form doldurduk. Bu kadar basit bir uygulama karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Formlarını dolduran vatandaşlar mülakat yapılmayacağını öğrenince umutsuz bir şekilde başvurularını teslim ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama görülmemiştir. Buradan yola çıkarak anlaşılan noter huzurunda bir kura yapılmadan bir usulsüzlük yapılma ihtimalinin yüksek olmasıdır” diye konuştular.

“Millete umut vererek insanları kandırıyorlar”

Bu tür işçi alımlarının kamuoyuna duyurulduktan sonra İş Kur’a ilan edilmesi gerekirken, Adıyaman Üniversitesi’nin web sayfasında ve yerel gazetelerde ilan edilmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Başvuru yaptığımız belgeye göre herhangi iş koluna, uzmanlık durumuna göre alınacak personellerin özellikleri ve koşullarını göremedik. Bunun yanı sıra vatandaş başvuracağı yeri bilmiyor. Güvenlikçilerin bizlere vermiş olduğu resmi evrakı kime verildiği ve gelen evrakın kaybının yapılması da ayrı bir şaibe olayının ortaya çıkarıyor. Danışmanlık bilgilerinin açıkça ortaya çıkması gerekirken, müracaatların başlama ve bitiş tarihi bilinmiyor. Millete umut vererek insanları kandırıyorlar. İşe alınacak kişilerden istenilen koşullar açıkça ilan edilmeli ve koşulların kamuoyuna açıklanması gerekir. Bu belirsizlikler içerisinde birileri çıkıp da “Bana para verin size işe alacağım” diyerek milleti kandırırsa bu işin vebalini kim ödeyecek. Bu saatten sonra yetkililerin bu olaya el atarak adil bir şekilde başvuru işlemlerinin yapılması gerekir” diyerek üniversite yönetimine tepkilerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: