Yoksul 130 öğrenciye bisiklet hediye edildi

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul 130 öğrenciye bisiklet hediye edildiği bildirildi.

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul 130 öğrenciye bisiklet hediye edildiği bildirildi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Hayata Pedal Çevir" adlı SODES Projesi kapsamında, vakıfta dosyası bulunan yoksul ailelerin 130 çocuğu için bisiklet alınarak dağıtıldı. Öğrenciler, projenin ortağı olan Turgut Özal İlköğretim Okulu'nun bahçesinde, hafta sonlarında farklı gruplar halinde bisiklet sürme ve trafik kuralları eğitimi alıyor.

Yaklaşık 2 aydır bisiklet eğitimlerini sürdüren öğrenciler, 8 Mayıs'ta başlayacak olan ve Vali Ulvi Saran'ın startını vereceği Bisiklet Şenliği'ne de katılacak.

Reklam
Reklam

Vakıf ile Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nin birlikte organize ettiği ve "Avrupa Günü Bisiklet Yarışı" adı verilen yarışta, bu öğrenciler de pedal çevirecek. Yarışa ilgi duyan herkes, bisikleti ve kaskıyla katılabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: