Yoksul ailelere asgari 500 kilo kömür verilecek

Ankara - Maddi durumu iyi olmayan ailelere, asgari 500 kilogramlık kömür yardımı yapılacak.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek yoksul ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kilogram bedelsiz kömür verilecek.
Valiliklere yapılacak kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak.

Reklam
Reklam

İl içerisinde dağıtım organizasyonu valiliklerce yapılacak. Dağıtılacak kömürün niteliği, Çevre ve Orman Bakanlığınca yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine uygun olacak. CIF satış esasına göre, valiliklere teslim edilecek kömür bedelleri ile
görev zararları 2009 yılı bütçesine konulacak ödenekten Hazine Müsteşarlığı tarafından söz konusu kuruluşlara ödenecek. Kuruluşların nakit sıkıntısını aşmak için üçer aylık dönemler halinde 2008 yılı içinde Hazine Müsteşarlığı tarafından ilgili kuruluşlara avans olarak ödeme yapılacak.

Karar, 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.