Yoksul komşularına arsa aldılar

Kayseri Oruçreis Mahallesi sakinleri, yoksul bir aileye 700 metrekarelik bir arsa satın aldı.

Kayseri Oruçreis Mahallesi sakinleri, yoksul bir aileye 700 metrekarelik bir arsa satın aldı.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Oruçreis Mahallesi’nde yaşayan Atay ailesine yardım eli uzatan komşuları, 700 metrekarelik bir arsa satın aldı. Tek gözü olmadığı için çalışamayan ve ekonomik olarak zor durumda olduklarını belirten Seyfettin Atay, “Ben 50 yıl önce bir hastalık geçirdim ve bir gözümü kaybettim. Benim Allah’ım var, başka kimsem yok. Ben mağdur bir vatandaşım ve hastalık raporum var. Devlet benim annemdir, babamdır. Devlet bana 2 senedir yardım ediyor. Mahalleli bana arsa aldı, o arsaya ev yaptırabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mahallenin Muhtarı Necdet Ceylan ise, “Seyfettin Atay komşumuz oluyor. Bir yıldır benim mahallemde oturuyor. Sağ gözü olmadığı için iş yapamıyor. Ailenin toplam 6 çocuğu var ve bunlardan 3'ü okula gidiyor. Bu ailenin 3 aylık özürlü maaşından başka geliri yok. Komşuların yardımlarıyla geçiniyorlar. Komşulardan gelen yardımlarla Atay ailesine muhtarlığın olduğu binanın yan tarafında 700 metrekarelik bir arsa satın aldık. Belediye başkanımızdan, valimizden, kaymakamımızdan ev yapılması için bir yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: