Yoksul Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

CHP Mezitli İlçe Örgütü yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ihtiyaç sahibi ailelere mensup öğrencilere, kırtasiye malzemesi

CHP Mezitli İlçe Örgütü yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ihtiyaç sahibi ailelere mensup öğrencilere, kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, yazılı açıklamasında, çocuklar ne kadar iyi yetiştirilirse, Türkiye'nin yarınlarının da o kadar parlak olacağını belirtti.

Yeni nesillerin başarılı olmalarının, sadece okulların, öğretmenlerin ve ailelerin değil, Türkiye'nin de başarısı anlamına geleceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Atatürk, eğitimin önemini 'Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum halinde yaşatır ya da onu köleliğe ve yoksulluğa iter' sözüyle en güzel şekilde ifade etmiştir. Önümüze konan hedef çok büyüktür. 'Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak' tarihinde dünya medeniyetleri kurmuş, insanlığa yön vermiş yüce Türk Milleti, bu hedefe de mutlaka ulaşacaktır. Eğitim başta olmak üzere, bütün alanlarda hedeflediğimiz seviyeye, ancak Atatürk'ün belirlediği ilkeler vasıtasıyla ulaşabiliriz."

Reklam
Reklam

Hükümeti eğitim sistemi nedeniyle eleştiren Yılmaz, "Bugün Türkiye'nin her alanına hükmeden AKP, Atatürk ilkeleri ışığında şekillenen eğitim sistemine de el atmış durumdadır. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek yerine, biatçi, sorgulamayan, itaat eden, nesiller yetiştirmek için 4+4+4 sistemini getirmiştir. Ancak bizler bunların her türlü gerici icraatıyla mücadele edeceğimiz gibi bu işin peşini de bırakmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Yılmaz, yoksul ailelere mensup öğrencilere katkı sağlayabilmek adına, yönetim kurulu üyeleri ve parti mensuplarınca hazırlanan kırtasiye yardımlarını ilçedeki yoksul çocuklara dağıttıklarını bildirdi.

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: