Yoksullara Tüp Bebek Müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla başlatılan Tüp Bebek Projesi kapsamında Sakarya’nın Karasu ilçesinde iki yoksul ailenin tüp bebek masrafları Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak.

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tüp Bebek Projesi’nden faydalanmak isteyen vatandaşlara başvurunun 26 Ekim tarihinde sona erdiğini hatırlattı

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla Tüp Bebek Projesi başlatıldığını hatırlatan Kaymakam Gürçam, Proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ülke genelinde belirlenen 2 bin 500 yoksul ailenin tüp bebek tedavi giderlerinin karşılanacağını kaydetti. Gürçam, Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da Karasu’da 2 ailenin tüp bebek tedavisi giderlerinin karşılanacağını söyledi.

Gürçam, “Projenin hedef kitlesi 23-39 yaş aralığında olan, tıbbi muhtaçlık belgesine (son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında 'sağlık provizyonu 60/c-l kapsamında sigortalı olanlar, yeşil kartlılar' şeklinde sağlananlar oluşturmaktadır” dedi.

Proje çerçevesinde başvuru alınması ve hak sahipliği belirleme işlemlerinin Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütüleceğini aktaran Gürçam, “Projeyle ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuracak kadınlara öncelikle projeye ilişkin genel bilgilerle başvuru için gerekli özelliklere ilişkin bilgi verilecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Gerekli sağlık raporlarına sahip olmayan kişilerin başvurularının kabul edilmeyeceğinin altını çizen Kaymakam Gürçam, diğer şartlar için ayriyeten bir belge istenmeyeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: