Yök’ten Adü’ye İki Atama

Yüksek ÖğretimKurumu (YÖK), Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi ve Aydın İktisat Fakültesi’nin dekan atamalarını...

Yüksek ÖğretimKurumu (YÖK), Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi ve Aydın İktisat Fakültesi’nin dekan atamalarını gerçekleştirdi.

YÖK'ün internet sitesinde yayınlanan resmi yazıyla yapılan açıklamada Prof. Dr. Yunus Ali Çengel, Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı ise Adnan Menderes Üniversitesi Aydın İktisat Fakültesi Dekanı olarak atandı.

PROF.DR.YUNUS ALİ ÇENGEL

1984'den beri ABD Nevada Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde görev yapan Prof.Dr. Yunus Ali Çengel, Nisan 2010'da Yıldız Teknik Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak katıldı. Makine Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. Ekim 2011’den bu yana bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak üzere ADÜ Rektör Danışmanlığı görevini üstlenen Çengel, ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak atandı.

Reklam
Reklam

Çengel’in genel ilgi ve araştırma alanları yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve mühendislik eğitimi yer alıyor. Son 4 yıldır Enerji Bakanlığı'na enerji verimliliği ve enerji teknolojileri konularında danışmanlık yapan Çengel, Milli Eğitim Bakanlığı projelerine de danışman olarak katkı sağlıyor.

Profesör Çengel, Mc Graw-Hill tarafından yayınlanan ve dünyada yaygın olarak kullanılan ve Türkçe dâhil birçok dile çevrilen ‘Mühendislik Yaklaşımıyla Termodinamik’, ‘ Termodinamik ve Isı Transferine Giriş’, ‘Isı ve Kütle Transferi: Temeller ve Uygulamalar’, ‘Isıl-Akışkan Bilimlerin Temelleri’,

‘Akışkanlar Mekaniği: Temeller ve Uygulamalar’ ile ‘ Mühendisler ve Temel Bilimciler için Diferansiyel Denklemler’ kitapları yazdı. Ayrıca Eğitim, Mühendislik Eğitimi, ABET 2000 kriterleri, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında çok sayıda konferanslar veren Çengel, raporlar hazırladı ve makaleler yazdı. Profesör Çengel, ABD Nevada Eyaleti'nde kayıtlı profesyonel mühendis olup, Amerikan Mühendislik Eğitimi Birliği tarafından verilen "Seçkin Yazar Ödülü"ne iki kez layık görüldü.

Reklam
Reklam

PROF. DR. MUSTAFA ALİ SARILI

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Sarılı, Bath Üniversitesi Sosyal Bilimler Okulu’nda Yüksek Lisansını tamamlayarak Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden “Türkiye’de Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Kaynakta Vergilendirme” konulu teziyle doktorasını almıştır.

2012 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Üniversitemize gelen Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, kısa bir süre ADÜ Genel Sekreter Vekilliği görevini yürütmesinin ardından, Aydın İktisat Fakültesi Dekanlık görevine atandı.

Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın Hesap Uzmanları Vakfı tarafından düzenlenen “Çağdaş Bir Vergi Ortamı Oluşturmak için Türkiye’de Vergi İdaresi ve Vergi Denetimi Nasıl Yapılandırılmalıdır?” konulu Ekonomik Mali Araştırma Yarışması’nda, “Türkiye’de Gelir İdaresi ve Vergi Denetiminin Bugünkü Yapısı ve Yeniden Yapılandırılma Gereği” başlıklı çalışma ile elde edilen Dördüncülük Ödülü ve Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen “Yeminli Mali Müşavirlerin Müşterek ve Müteselsil Sorumluluklarının Değerlendirilmesi” konulu Araştırma Yarışması’nda, Yrd. Doç. Dr. Naci Tolga Saruç ile hazırlanan ortak çalışma ile elde edilen Üçüncülük Ödülü bulunuyor. Sarılı’nın Ulusal Sempozyumlarda Bilim Kurulu Üyeliği ve Ulusal Bilimsel Dergilerde Yapılan Hakemlik görevleri halen devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz