YÖK’ten Kastamonu'ya iki fakülteye onay çıktı

Prof. Dr. Seyit Aydın’ın rektörlük görevine atanmasından sonra son olarak iki fakülte daha açılması için...

Prof. Dr. Seyit Aydın’ın rektörlük görevine atanmasından sonra son olarak iki fakülte daha açılması için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’na müracaat eden Kastamonu Üniversitesi'nin talebi olumlu karşılandı. YÖK, Kastamonu Üniversitesi’nin teklif ettiği ilahiyat ve mühendislik fakültelerinin açılmasına karar verdi.
YÖK Genel Kurulu Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı. Toplantının gündem maddelerinden biri olan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın teklifi olan Kastamonu İlahiyat Fakültesi ve Kastamonu Mühendislik Fakültesi kurulmasına ilişkin teklifini kararını görüştü. Karar oybirliği ile alındı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, YÖK’ün izin verdiği yeni fakültelerinin kuruluş çalışmalarına başladıklarını belirterek, en kısa sürede dekan atamasının yapılacağını açıkladı. Rektör Aydın, yeni fakültelerin seneye öğrenci alımı için gerekli çalışmalara da başlandığını duyurdu. Kastamonu Üniversitesi`nin mevcut fakültelere (Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi İletişim Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) ilave olarak yeni açılan fakültelerle birlikte fakülte sayısı 6’ya çıkmış oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz