YÖK'ten, KKTC'de okuyacak öğrencilere uyarı

ANKARA (İHA) - Bu eğitim yılından itibaren yüksek öğrenimlerini KKTC'deki üniversitelerde sürdürmek isteyen TC uyruklu öğrencilerin önkayıt işlemlerinin çeşitli bürolar ya da üniversitelerce değil, sadece Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacağı bildirildi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün ulusal bir gazetede KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi'nin 'Önkayıt ile öğrenci alacağına' dair bir ilanın tespit edildiği belirtilerek, oysa ÖSYM'nin aldığı önkayıt başvurularının 8 Eylül 2004 tarihinde bittiği açıklandı. Bu nedenle, ilanı veren üniversitede eğitim görmek isteyen öğrencilerin uyarılmasının zorunlu görüldüğü ifade edilerek, ÖSYM dışında, herhangi bir kayıt bürosuna veya üniversiteye önkayıt yaptırmak suretiyle eğitim alan öğrencilerin diplomalarına kesinlikle denklik belgesi verilmeyeceği vurgulandı.

Reklam
Reklam

KKTC'deki üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına yalnızca ek yerleştirme yoluyla öğrenci alınacağı belirtilerek, bu konunun dikkate alınmasının gençlerin geleceği açısından büyük önemi olduğu kaydedildi. KKTC makamlarına konuyla ilgili girişimlerde bulunulduğu ve YÖK'ün bir yazı ile ilanda belirtildiği gibi önkayıtla öğrenci alınmasının mümkün olamayacağını, yalnızca ÖSYM tarafından 4-8 Ekim 2004 tarihleri arasında alınacak ek yerleştirme başvuruları sonucunda öğrenci yerleştirileceğini de KKTC makamlarına duyurduğu bildirildi.