Yök’ten Nevşehir Üniversitesi’ne Ek Kontenjan

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) YÖK tarafından açıklanan ek kontenjanlar ile birlikte 4 ayrı bölüme 160 öğrenci...

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) YÖK tarafından açıklanan ek kontenjanlar ile birlikte 4 ayrı bölüme 160 öğrenci kabul edecek.

Yeni kurulan üniversiteler arasında istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden ve 2012-2013 LYS sınav sonuçlarına göre 2.973 yeni öğrencinin tercih ettiği Nevşehir Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu kararı gereği Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği programları ile Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarına 40’ar öğrenci alacak.

Reklam
Reklam

YÖK kararıyla birlikte Eğitim Fakültesi ilk kez bu sene öğrenci alarak ders başı yapmaya hazırlanıyorken, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 4 bölümde öğrenim verilmeye devam edileceği bildirildi. Yeni açılan programlarla 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlayacak olan öğrencilerle birlikte öğrenim görecek öğrenci sayısının 3100’ü aşacağı belirtildi. Nevşehir Üniversitesinde önümüzdeki dönemler itibariyle Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Eğitim Fakültesi bünyesinde açılacak yeni bölümler ile program sayısının zenginleşeceği ve öğrenci sayısında da buna paralel olarak artışlar olacağı vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: