Yol arkadaşından Menderes'e vefa

27 Mayıs 1960 ihtilalinin 51. yıl dönümünde sevenleri Adnan Menderes ve arkadaşlarını unutmadı. 1960 ihtilalinde...

27 Mayıs 1960 ihtilalinin 51. yıl dönümünde sevenleri Adnan Menderes ve arkadaşlarını unutmadı. 1960 ihtilalinde tutuklanarak Yassıada'ya götürülen ve yargılanıp idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, Topkapı’da bulunan anıt mezarlıkta anıldı.
İhtilalden önce Demokrat Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı olan ve Yassıada'da yargılanan Veli Duman da, merhum Başbakan ve arkadaşlarına vefasını gösterenler arasındaydı. İlerleyen yaşına rağmen anıt mezara gelen Duman, dua ederek göz yaşı döktü.
Dönemin Yassıada başsavcısının, kendisini Topkapı olaylarının failli gibi gösterdiğini ifade eden Duman, “Allah o yılları bir daha kimseye göstermesin. Dönemin başsavcısı bana ‘İnönü’ye suiskast yapmak istediğinizi itiraf et seni bir gün bile yatırmayayım ‘dedi. Ancak ben Allah huzurunda asla yalan söylemem. Eğer Başsavcının istediğini yapsaydık 1 gün bile cezaevinde yatmayacaktık. İstediğini yapmadığımız için idamla yargılanarak 11 ay Yassıada'da 3 yıl da Adana Cezaevi'nde yattım." şeklinde konuştu.
Sevenlerinin hala unutmadığı merhum Başbakan Menderes ve arkadaşlarının Topkapı’da bulunan anıt mezarına giden yolda, dar ağacına asılı Adnan Menderes’in idam fotoğrafı, cübbe, seçim sandığı, adalet ve terazisi konuldu. Anıt mezara giden yola dizilen simgelerin yanı sıra “Seçilmiş Başbakan idam edildi. Adalet, Hukuk, Halk iradesi ve Anayasa idam edildi." şeklinde afişler yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz