Yol Ihalesine Fesat Karıştırdıkları Gerekçesiyle 14 Kisi Gözaltı Alındı

Eskişehir İl Özel İdaresi Seyitgazi Yolu Yapımı ihalesine fesat karıştırdıkları, rüşvet alma ve verme suçlarını...

Eskişehir İl Özel İdaresi Seyitgazi Yolu Yapımı ihalesine fesat karıştırdıkları, rüşvet alma ve verme suçlarını işledikleri gerekçesiyle 14 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklama da şu ifadelere yer verildi: "Eskişehir İl Özel İdaresi tarafından yapılan Eskişehir – Seyitgazi yolu 8+000-15+000 ve 18+000 – 23+000 arası toprak tesviye sanat yapıları ve üst yapı yapım işi ihalesine fesat karıştırıldığına, rüşvet alma ve rüşvet verme suçlarının işlendiğine dair delillere, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir başka suç nedeniyle yapılan soruşturma sırasında şüphelilerden İ.B’nin işyerinde 06/05/2010 tarihinde yapılan aramada ulaşılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada toplanan deliller çerçevesinde ihale komisyonu üyeleri N.B., B.Ö., A.H.C., A.G., ihaleye katılan şirket yetkilileri ve ortakları İ.B., İ.I., S.I., H.Ç., K.C., Z.C., R.E. ile H.Ü.’nün gözaltına alınmasına karar verilmiştir." Bu arada, ifadesine başvurulan İl Özel İdaresi'nde görevli bir memur ise savcılıktaki ifadesinin akabinde serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: