Yol İş Sendikası 'karayolları' Dosyasını Chp'ye Verdi

Yol İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Muharrem Yıldız, karayollarının özelleştirilmesi konusu ile alakalı dosyayı CHP...

Yol İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Muharrem Yıldız, karayollarının özelleştirilmesi konusu ile alakalı dosyayı CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk'a verdi.

Balıkesir Yol İş Şube Başkanlığı binasında CHP'li üyelerinde katılımı ile düzenlenen basın açıklamasında karayolları bakım hizmetlerinin özelleştirme süreci ele alındı. Yol İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Muharrem Yıldız, "2012 yılının ekim ayından bu yana karayollarının özelleştirme süreci söz konusu oldu. Bugünde bu konu ile alakalı bir araya geldik. Biz otoyolların satılması yerine özerk bir genel müdürlük kurulmasını bu şekilde borsa aracılığı ile yılda 50 milyar dolar paranın toplanacağını söylemiştik. Neticede satışlar iptal oldu ve söylediklerimiz gündeme geldi" dedi.

Reklam
Reklam

Karayollarının 1950'li yıllardan bu yana ücretsiz olarak hizmet verdiğini söyleyen Başkan Yıldız, "Jandarma nasıl güvenliği sağlıyorsa, ilköğretim okullarında nasıl eğitim veriliyorsa karayolları da gerek ülkenin gerekse sanayinin kalkınması anlayışı ile çalışıyor. 2013 yılında 800 milyon TL ile 4 kat fazla harcama ile ihale gündeme geldi. Bu anlayış, her yıl yandaşlara para aktaracak bir anlayıştır. Bu para vergilerle toplanan bir paradır. Mart ayında da 5 ayrı ilde CHP ve MHP İl Başkanlıklarına bu konuda bilgilendirme dosyası vereceğiz" dedi.

Yol İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Muharrem Yıldız, açıklamanın ardından CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk'a konuyla ilgili dosyayı teslim etti. Başkan Mavuk, CHP'nin emeğe saygılı duyan, değer veren bir parti olduklarını söyleyerek dosyayı değerlendireceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: