Yol Kapatmak İsteyen Eylemcilere Biber Gazlı Müdahale

Şehir içinden geçen çevreyoluna tepki gösteren mahalle sakinleri çevreyolunu kapatarak eylem yapmak isteyince polis biber...

Şehir içinden geçen çevreyoluna tepki gösteren mahalle sakinleri çevreyolunu kapatarak eylem yapmak isteyince polis biber gazıyla müdahale etti.

Eskişehir'de Gündoğdu Mahallesi sakinleri çevreyolunun mahalleyi şehirden bölmesini ve bu nedenle birçok kişinin karşıdan karşıya geçmek isterken hayatını kaybetmesi üzerine tepki yürüyüşü yaptı. Ardından çevreyolunu kapatarak eylemlerine devam etmek isteyen vatandaşlar, tüm ikazlara rağmen eyleme devam etmeleri üzerine polis biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Bu sırada birçok vatandaş ve çocuk sıkılan biber gazından etkilendi.

Reklam
Reklam

Çevreyolu üzerindeki ölümlerin son bulmasını isteyen vatandaşlar, ''Milletvekillerimizi buraya istiyoruz, mahalle halkı olarak hergün ölüm vermek istemiyoruz. Taksi çağırıyoruz otogardan taksi gelmiyor. Ambulans çağırıyoruz zamanında gelmiyor. Alpu kavşağından dolanıp gelmesi 5 kilometreye maloluyor. İmralı adası gibi kaldık ortada. Biz bu yolun açılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Eylem, polisin mahalle sakinleriyle konuşması üzerine son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: